promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez a 10 legjobb fénykardpárbaj a Star Warsban
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Nemzetközi Star Wars-nap alkalmából elhoztuk nektek a 10 legjobb fénykardpárbajt ebből a hatalmas univerzumból.

Május 4-én tartják a Nemzetközi Star Wars-napot, amely dátumnak eredete egy angol szójátékhoz kötődik. Aki esetleg nem ismerné a történetet, azok kedvéért elmondom, hogy a Csillagok háborúja-filmekben gyakran hallható „Az Erő legyen veled!” angolul úgy hangzik, hogy „May the Force be with you!”.

Miután megválasztották az Egyesült Királyság első női miniszterelnökét Margaret Thatcher személyében 1979. május 4-én, két évvel az első Star Wars bemutatása után, a pártja így köszöntötte őt a London Evening News-ban:

„May the Fourth Be with You, Maggie. Congratulations.” (azaz Május negyedike legyen veled, Maggie. Gratulálunk.)

Innen ered a Nemzetközi Star Wars-nap dátumának eredete.

A Star Wars-rajongók számára fontos információként szolgálhat, hogy ezen a napon debütált a Disney+-on az új animációs sorozat, a The Bad Batch, vagyis a Rossz Osztag, akiket még a Clone Wars 7. évadában ismerhettünk meg. Az osztag kalandjaira épülő széria a Birodalom megalakulásának idején játszódik.

A Star Wars-nap előtt a Star Wars Kisokos nevű YouTube-csatorna egy vadonatúj videót tett közzé, amiben a szerkesztő összegyűjtötte azt a 10 fénykardpárbajt, ami számára a franchise legjobbjai voltak. Természetesen a lista szubjektív, de érdemes megnézni, hogy melyik összecsapásokat melyik helyre helyezte a listában. Ugyanis a szerkesztő nem csak a mozifilmeket, de az animációs sorozatokat is számba vette, és így egy valóban érdekes lista született.

Valószínűleg ha én is készítenék egy ilyen toplistát, nálam is első helyen szerepelne a Lázadók sorozatból Darth Vader és Ahsoka Tano összecsapása; bár hozzá kell tenni, hogy ez a mély, nem az üres csapkodásokra, de az érzelmek harcára, és a múlt fájdalmaira épülő párbaj csak azoknak jelent bármit is, akik követték a Klónok háborúja sorozatot is.

Alább láthatjátok a Star Wars Kisokos toplistáját!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás