promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Clevelandben díjazták Horvát Lili sikerfilmjét
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmjéért Horvát Lili elnyerte a 45. Cleveland-i Nemzetközi Filmfesztiválon a Legjobb közép-kelet-európai fim díját. A valóság és képzelet határán játszódó szerelmesfilm továbbra is versenyben van a „függetlenek Oscar-díjaként” számon tartott Independent Spirit Award-ért, melynek nyertesét április végén jelentik be.

Idén online rendezték meg Cleveland nagyszabású nemzetközi filmfesztiválját, mely két hét alatt 116 mozifilmet és 182 rövidfilmet mutatott be az amerikai közönségnek, a díjazottokat a hétvégén hirdették ki. Az amerikai filmes szakemberekből álló zsűri Horvát Lilinek ítélte a Legjobb közép-kelet-európai filmért járó rangos díjat a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című romantikus drámáért.

„Üdítő keveréke Italo Calvino és Kieslowski szellemiségének, a vágy kuszaságainak nagyratörő útmutatója és egy okos, bájos, a szerelem első pillantásra logikátlan keverékének szép talánya”

- áll a zsűri indoklásában.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült alkotás kiemelkedő sikert aratott itthon és külföldön egyaránt, Varsótól Chicagóig díjazták a filmfesztiválok és január végén az amerikai bemutató alkalmával nagy lelkesedéssel fogadták az Egyesült Államok filmkritikusai. Legutóbb Dublinban nyerte el a főváros rangos nemzetközi filmfesztiválján a legjobb rendezésért járó elismerést. Európa szerte, Kanadában, Latin-Amerikában és Ausztráliában is látható lesz a közeljövőben Horvát Lili filmje, hiszen a Nemzeti Filmintézet már 20 forgalmazási területre értékesítette a kiemelkedő magyar mozifilmet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás