promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Horvát Lili filmje elérte, amit előtte egy magyar alkotásnak sem sikerült
Borítókép:  Nemzeti Filmintézet
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre, első magyar alkotásként elnyerte a 65. Valladolidi Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, a Golden Spike-ot. A nagy presztízsű filmversenyen a „legjobb új rendező” díját Horvát Lilinek és a legjobb színésznő díját a filmben nyújtott alakításáért Stork Natasának ítélte a szakmai zsűri.

Spanyolország legpatinásabb nemzetközi filmfesztiválja, a valladolidi Seminci, az elmúlt héten 150 alkotást vonultatott fel, köztük Berlinben, a Sundance-en, Cannes-ban és Velencében bemutatott nagy sikerű filmeket. A nagyszabású fesztiválon Horvát Lili filmje három díjat nyert el, mindhármat először kapták meg magyar alkotók az idén 65 éves, nagy presztízsű filmünnepen.

„Előző filmemmel a Seminci elsőfilmes versenyprogramjában szerepeltem, így volt már élményem arról, milyen fantasztikus ez a fesztivál. Már azt nagy megtiszteltetésnek éreztem, hogy a Felkészülés...-sel visszahívtak, ráadásul a fő versenybe. Ám az, hogy a fődíjat, a rendezői díjat és a legjobb színésznő díját is a mi filmünk kapta, minden elképzelésemet felülmúlja. Külön öröm számomra, hogy Stork Natasával együtt ismerték el a munkánkat – rendkívül élvezetes és inspiráló utat jártunk be közösen, míg létrehoztuk a főhős karakterét”

– reagált a hírre Horvát Lili.

„Ez a film nagyon különös módon beszél egy alapvető dologról: a szerelemről. Nagyon hálás vagyok Horvát Lilinek, hogy részt vehettem ebben a varázslatos történetben, és azért az érzékeny megközelítésért, mellyel a karakter megformálása felé vezetett”

– tette hozzá Stork Natasa.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című magyar film nagy sikerrel mutatkozott be nyár végén a velencei, majd a torontói filmfesztiválokon. Antalyában Stork Natasa elnyerte a legjobb színésznő díját, Varsóban a magyar filmet a filmkritikusok nemzetközi szövetsége zsűrije a FIPRESCI-díjjal tüntette ki. Arany Hugó fődíjat nyert az Egyesült Államok legnagyobb múltú fesztiválján Chicagóban és Ázsia nagy presztízsű filmes rendezvénye, a puszani fesztivál is műsorra tűzte. Jelenleg műsoron van a denveri fesztiválon, a jövő héten kezdődő thesszaloniki fesztivál a versenyprogramjába hívta meg a valóság és képzelet határán játszódó szerelmesfilmet.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

A film főszereplői Stork Natasa és Bodó Viktor. További fontos szerepekben Vilmányi Benett, Nagy Zsolt és Lukáts Andor is feltűnik. A romantikus dráma Csernátony Dóra, Miskolczi Péter és Horvát Lili produkciójában, a Poste Restante gyártásában készült, a Nemzeti Filmintézet támogatásával. A film operatőre Maly Róbert volt.

A hazai közönség a Mozinet forgalmazásában országszerte láthatja a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmet a mozikban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás