promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A nomádok földje az Oscar küszöbén, a kritikusok díját is elvitte
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Chloé Zhao filmje, A nomádok földje tovább folytatja diadalútját az idei filmes díjszezonban: a hétvégén a Critics Choice Award fődíját nyerte el Amerikában.

A kritikusok 26. díjátadóján a legjobb filmes és televíziós produkciókat jutalmazták. A Netflix 46 filmes és 26 televíziós jelölést kapott, az A24 a filmstúdiók sorában 14 jelöléssel lett a második, az Amazon pedig 13 jelöléssel a harmadik. A televíziós produkciókat gyártó stúdiók közül az HBO 24 jelöléssel lett a második a Netflix mögött, az Amazon pedig 18 jelöléssel a harmadik ebben a mezőnyben is.

A legjobb film díját A nomádok földje vitte el, a legjobb rendező pedig Chloé Zhao lett. A Frances McDormand főszereplésével forgatott road movie a velencei filmfesztiválon való bemutatkozása óta számos fontos filmes díjat megnyert már, mint például Golden Globe-ot is, és az Oscar-esélyei is nagyon erősek.

A nomádok földje a legjobb operatőr és a legjobb adaptált forgatókönyv díját is elnyerte. Az eredeti forgatókönyvek közül az Ígéretes fiatal nő kapott díjat.

A kritikusok a legjobb színész díját posztumusz Chadwick Bosemannek adták a Ma Rainey - A blues nagyasszonya című filmben nyújtott alakításáért. A legjobb színésznő Carey Mulligan lett az Ígéretes fiatal nő című filmjével. A legjobb férfi mellékszereplő díját Daniel Kaluuya (Judas and the Black Messiah), a legjobb női mellékszereplő díját Maria Bakalova (Borat 2) nyerte el. A legjobb idegen nyelvű film díját a Minari című produkciónak ítélték oda. A legjobb vígjáték a Palm Springs lett. A legjobb szereplőgárda díját pedig A chicagói 7-ek tárgyalása nyerte el.

A televíziós kategóriákban A korona két sztárja, Josh O'Connor és Emma Corrin kapta a legjobb drámasorozatban szereplő színész és színésznő díját. A limitált epizódszámú sorozatok színészi díjait A vezércsel színésznője, Anya Taylor-Joy és a Kis fejsze színésze, John Boyega kapta. A legjobb vígjátéksorozat elismerését a Ted Lasso kapta, a drámasorozatok közül pedig A korona vitte el a trófeát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás