promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hiányolja a sokszínűséget a hollywoodi filmiparból Eddie Murphy
Borítókép:  Forrás: AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A 80-as évek hollywoodi sztárja, Eddie Murphy a Radio Timesnak beszélt arról, hogy szerinte a fehér férfiak tartják kézben a filmipart. Elismerte, hogy Hollywoodból hiányzik a sokszínűség - nemcsak faji, hanem nemi alapon is. 

 A 69 éves színész az "Amerikába jöttem" második részének megjelenésével kapcsolatban kapott meghívót a rádióba, ahol a filmek mellett, az amerikai filmipar problémájáról is beszélt. 

"Hosszú évek óta így van, de ez nem csak az afro-amerikaiakról szól. Ezt a nőkre és más kisebbségekre is értem. A fehér férfiak irányítják Hollywoodot. Ez mindig is így volt" -mondta a színész

Ugyanakkor kijelentette, hogy pályafutása során nem volt rasszizmusnak kitéve. 

"Munkámat és karrieremet tekintve szerencsére ez nem érintett hátrányosan engem.  40 éve szerepelek filmekben, bár soha nem irányíthattam én, mert fekete voltam. Túlléptem ezen a dolgon" 

Murphy számos nagysikerű filmben játszott főszerepet, többek között a 48 órában, a Beverly Hills-i zsaruban, és a Dr. Dolittle-ben is. Legújabb filmjét, az Amerikába jöttem 2-öt március 5-én mutatták be. Ez azért is érdekes, mert az 1988-as első rész, és a mostani között röpke 33 év telt el. Mindenesetre sokan várták már Zamunda királyának következő kalandját, amiről itt olvashatjátok kritikánkat:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás