promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Carmen Electra melleitől még a spártaiak dárdája is hegyesebb
Borítókép:  VALERIE MACON / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Lena Headey se volt piskóta a 300 című filmben, de Carmen Electra még nála is túltesz a kultikus film paródiájában.

Jason Friedberg és Aaron Seltzer nevéhez számos paródiafilm fűződik akár íróként, akár rendezőként, akár mindkettőként. Páros tevékenységüket Leslie Nielsen 1996-os Drágám, add az életed!-el kezdték, amit aztán a Horrorra akadva, aztán a Csajozós film forgatókönyve követett, majd a Bazi nagy filmmel bemutatkoztak rendezőként is.

Ezt követte a Zack Snyder akciófilmjének, a 300-nak a paródiája, amit mind a nézők, mind a kritikusok a földbe tapostak, és aztán 2008 legrosszabb alkotásaként kezdtek el emlegetni.

Mint film, kétségtelenül a béka s*gge alatt van, de mint paródia, tartogat néhány olyan pillanatot, ami miatt jókat nevethetünk rajta.

A (film)történelem ismétli önmagát. Alig egy esztendővel azután, hogy Leonidasz spártai király háromszáz katonájával a Thermopülai-szorosnál megállította Xerxész hadát, a perzsák újra beindulnak. Az új életre kelt spártai király megint bazi nagy dobásra készül a szorosnál. Egy szál bőrgatyában és csuklyával indul a tizenhárom embere élén, hogy megvédje honát. A nagy kaland során számos ismerős ismeretlennel találkoznak, a Szellemlovastól kezdve a Pókemberig, a Transformerektől a púpos Paris Hiltonig.

A film nemcsak a 300-at, de az elkészülte előtti években bemutatott szuperfilmek zömét is parodizálja; mint például a Transformers-t, de viccet csinál a Táncoló talpakból, az American Idol-ból, és a GTA: San Andreas-ból is. Emellett gúnyt űz az egész CGI-ból, a bombasztikus testtel megáldott, de színészi kvalitásuk tekintetében alacsony szintet képviselő színésznőkből, és még sok-sok másból.

Tény, hogy Carmen Electra remekül fest a képen, főleg, mikor méretes mellein van a fókusz, de természetesen őt se raknánk be bármelyik filmbe.

Ha egy igazán fárasztó és elborult paródiafilmet akarsz látni, akkor a Spárta a köbön egy olyan könnyed esti szórakozás lehet, ami mellé azért le kell gurítani valami folyadékot, hogy jobban csússzon, és ne fájjon annyira.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás