promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Minden idők legjobb Batmanje elárulta, melyik a kedvenc filmje, de nem fogod elhinni
Borítókép:  Hollywood Reporter
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Christian Bale sírt a nevetéstől, miközben ezt a filmet nézte. Mint kiderült, ez a kedvenc filmje.

1964-ben ezen a napon született Chris Farley, aki bár túlságosan gyorsan távozott az élők sorából, a 33 éve alatt felépített magának egy olyan karriert, amire még ma is lenne oka büszkének lenni.

A színész-komikus nevéhez több emlékezetes alakítás is kötődik, ezek közül az egyik leghíresebb a Beverly Hills-i nindzsa, ami Farley egyik utolsó filmje volt 1997-ben.

Az árva Haruról (Chris Farley), akit a tenger vetett ki a japán partokra, megtalálói, a harcművész mesterei azt hiszik, hogy ő az a gyermek, akinek eljövetelét egy ősi nindzsa legenda megjövendölte. Nagyot tévednek! Bár mindent megtesznek, hogy kiképezzék, hamar kiderül, hogy Haru egy nagy rakás szerencsétlenség. Mestere azonban mégis hisz benne, és amikor elérkezik a nagy lehetőség, elkíséri Beverly Hillsbe egy titokzatos, gyönyörű lány megsegítésére. És a nagy fehér nindzsajelölt elindul Amerikába, ahol tekintélyes kilóit és kissé egyedi harcstílusát az igazság oltalmazására használja, mindenki őszinte megrökönyödésére.

Kevesen tudják, de a Beverly Hills-i nindzsa Christian Bale kedvenc filmje, ami kis híján Chris Farley nélkül készült el. A színész ugyanis kijelentette, hogy csak akkor hajlandó szerepet vállalni benne, ha Chris Rock-ot is beveszik. Farley elvileg olyannyira csalódott a filmben, hogy saját menedzsere, Bernie Brillstein vállán sírt (Brillstein menedzselte John Belushi komikust is, aki Chris Farley példaképe volt, és ugyanúgy 33 éves korában hunyt el, mint Farley - a szerk.).

A film mind az IMDb, mind a Rottern Tomatoes-on alacsony értékelésen áll, mégis egy olyan filmről van szó, amit milliók szeretnek, imádnak, és magam is ezt a tábort erősítem. Egy rendkívül szórakoztató akció-vígjáték, ami egyáltalán nem működne Farley nélkül; és bármi is volt az ő véleménye róla, bizonyára örülne, ha azt látná, hogy a Beverly Hills-i nindzsa ugyanolyan kötelező darabbá vált az évek során, mint a Tommy Boy.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás