promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az ötödik elem: 24 év után kiderült, hogy miért nem készült el soha a tervezett folytatás

Az ötödik elem: 24 év után kiderült, hogy miért nem készült el soha a tervezett folytatás

Zene, Film & Kultúra

Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az ötödik elem egyik forgatókönyvírója elárulta, hogy miért nem folytatódtak Bruce Willis és Milla Jovovich kalandjai – pedig már a második rész története is megvolt.

1997-ben robbant be a mozikba Luc Besson epikus sci-fije, Az ötödik elem, amiben Bruce Willis és Milla Jovovich mentették meg a világot a gonosztól. A látványos alkotás ma már igazi kultuszfilmnek számít, hiszen jócskán meghaladta a korát, ráadásul szinte minden szempontból különleges. Már a bemutató után rögtön egy folytatásban reménykedtek a rajongók, de végül nem lett belőle semmi, most pedig kiderült, hogy miért.

Az ötödik elem egyik forgatókönyvírója, Robert Kamen elárulta, hogy Luc Besson már kidolgozta a folytatás történetét is még a premier előtt – hiszen alapból is két filmet szeretett volna –, de a stúdió nem kért belőle, ugyanis hiába volt nagy siker szinte mindenhol az alkotás, Amerikában sajnos nem hozott annyi pénzt, mint kellett volna.

A film Amerikában „csupán” 63 millió dollárt termelt, míg a világ többi részén 200-at, így összességében nagyon jó bevételt ért el, de akkoriban a hollywoodi producereket nem érdekelte annyira a nemzetközi piac, hiszen az volt igazán fontos számukra, hogy a saját hazájukban legyen kasszasiker egy mű.

Manapság ez már nem lenne akadály, hiszen pont, hogy az Amerikán kívüli piac szokott sok esetben diktálni – például a Tűzgyűrű esetében is így volt –, szóval sajnálhatjuk, hogy ezen a butaságon bukott el Az ötödik elem folytatása, ami valószínűleg legalább olyan jó lett volna, mint az első rész – főleg, ha ismét menő szőkített hajjal láthattuk volna benne Bruce Willist.

Borítókép:  Bruce Willis és Milla Jovovich Az ötödik elem című filmben / via madmuseum.org

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás