promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tarantino keményen beszólt a Jokernek
Borítókép:  Port.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Quentin Tarantino nem rejtette véka alá a véleményét a Joker című filmről. Masszív szintű agymosásként jellemezte a film egyik legfontosabb jelenetét.

Todd Phillips Joker című filmje bár nagyon megosztotta a képregények és a DC leghíresebb antagonistájának rajongóit, attól eltekintve, hogy valóban nem azt a Joker-filmet kaptuk, amit a legtöbben vártak, azt mégsem lehet mondani, hogy egy rossz film lenne, sőt. Erről mi is írtunk egy velős kritikát, amit alább olvashattok.

A mentális betegségben szenvedő Arthur karakterére épülő alkotást 11 Oscar-díjra jelölték, amiből kettőt meg is kapott: Joaquin Phoenix a címszereplő megformálásáért a Legjobb férfi főszereplő kategóriában, valamint Hildur Guðnadóttir a film fantasztikus zenéjéért.

A Jokerről alkotott vélemények a szakmán belül is nagyon megoszlanak a mai napig, többen azt nehezményezik, hogy a rendező tulajdonképpen Martin Scorsese nagysikerű Taxisofőr című filmjét dolgozta át és tálalta fel DC-s köntösbe burkolva. Ugyanezen a véleményen van Quentin Tarantino is, aki szerint a Joker egy olyan popkultúrális műalkotás, amit a 70-es évek egyik legjobb filmjeiből gyúrtak össze. A kétszeres Oscar-díjas rendező a Taxisofőr mellett A komédia királyát hozta fel, mint a Joker-ben fellelhető egyik másik kultfilm.

Emellett Tarantino felhozott egy igen érdekes dolgot a film egyik kulcsjelentével kapcsolatban, ami először csak felesleges kekeckedésnek tűnhet, de ha kicsit is elgondolkodunk rajta, rájövünk, hogy nagyon is van benne igazság.

A rendező azt a jelenetet vesézte ki a The Empire Film Podcast vendégeként, amiben Arthur Fleck hangos véleményt fogalmaz meg a társadalomról, majd fejbe lövi Murray Franklin-t, a talk show műsorvezetőjét. Tarantino szerint amellett, hogy ez egy feszültséggel teli, izgalmas jelenet, azt gondolja, hogy Phillips azért tudta ennyire feltüzelni vele a közönséget, mert Joker elmebeteg.

„Robert De Niro karaktere nem egy filmes főgonosz. Egy s*ggfejnek tűnik, de nem nagyobbnak, mint David Letterman. Csak egy s*ggfej humorista és talk show-szereplő, aki nem érdemel ilyen halált. De miközben az ember a Jokert nézi, az kívánja, hogy a főszereplő végezzen vele. Azt akarja, hogy fogja meg a pisztolyt és loccsantsa ki az agyát. Ha pedig nem ez történne, fel lenne háborodva. Ez pedig bizonyos értelemben egy masszív szintű agymosás, mert Phillips eléri azt, hogy a néző úgy gondolkodjon, mint egy elmebeteg, és azt kívánja, hogy Arthur ölje meg Murray-t. Utána meg azt hazudja, hogy nem így volt, ő sose kívánnak ilyet”

- fogalmazott Tarantino.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás