promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Idén tíz éves az LMFAO legnagyobb slágere, a Party Rock
Borítókép:  KUNC
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Idén tölti az első X-et a 2010-es évek legnagyobb zenei robbanása, a Party Rock Anthem. Az LMFAO slágere akkoriban rekordokat döntögetett, az ikonikus táncmozdulatok pedig mai napig a lábunkban maradtak. 

Valószínűleg kevesen gondolkoznak el azon, amin én nemrég. Egy főként 40-50 éves korosztályban lévő társaságban voltam nemrég, ahol a bezélgetés közben retró slágereket hallgatunk. Jött néhány Rapülők dal, aztán persze érkezett a Kozmix, Ámokfutók, és persze nem maradhatott ki az Exotic sem. 

Miközben ezeket az örökzöld dalokat hallgattam felmerült benne, hogy én most 27 évesen majd minden dalokra fogok csörögni 20 év múlva egy retró partiban. Hiszen ez bármennyire nem szerentém, be fog következni. 

Kicsit ijesztő a gondolat, viszont szerencsére az elmúlt évek remek dalokat hoztak számunkra. Nézzük először a magyar előadókat, és repüljünk előre az időben. 

Ami anno, a szüleink generációjának Geszti Péter csapata volt, a Rapülők én úgy képzelem el, hogy nagyjából azok nekünk Fluor Tomiék lesznek, benne a Mizu-val, meg persze a mai napig nagyon pörgős Wellhello slágerekkel. Már látom magam előtt, ahogyan 47 évesen, néhány ital után együtt kiabáljuk a korabeli barátainkkal, hogy „Apu vedd meg nekem a várost!".

Aztán persze a tombolás után majd érzelmesebb vizekre evezünk, és jöhet a „Nem tudja senki" a Follow The Flowtól, vagy Majkáéktól a Belehalok, habár úgy képzelem el, hogy az ózdi rapper még 60-70 évesen is simán nyomni fogja, úgyhogy az utánunk-utáni generáció sem marad Majkapapa dalai nélkül. 

Na, de aztán lecsúszik majd még egy-két tüske és elkezd járni egyre jobban a lábunk, és elérkezünk a 2010-es évek csúcstartójához, az amerikai LMFAO-hoz. A páros ugyanis nem csak slágert teremtett anno, hanem a popkultúrába hoztak valami egészen más, mint addig (ma ezt talán már trashnek hívjuk). Nem csak a zene talált be, hanem az egész imidzs az ikonikus táncmozdulatokkal (shuffle) és a műanyag, csíkos napszemüvegekkel. Nem mellesleg akkoriban talán nem volt olyan szalagavató after, vagy házibuli ahol ne ez szólt volna folyamatosan újra meg újra. 

A fiúk állítólag mai napig az akkori sikerekből élnek és ezt teljesen hihető is, hiszen csak a YouTube-on, mára közel két milliárdos megtekintést generáltak. A Party Rock Anthem idén ünnepli tizedik születésnapját, mely alkalmából mi is elhoztuk nektek a dalt, reméljük jó kedvre derít majd titeket. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás