Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Meghalt Sas József

Meghalt Sas József

Zene, Film & Kultúra

Meghalt Sas József

Zene, Film & Kultúra

Promotions 10:25

Hosszan tartó, súlyos betegség után, 82 éves korában elhunyt Sas József, Jászai Mari-díjas humorista.

Vasárnap hajnalban, hosszan tartó, súlyos betegség után, 82 éves korában elhunyt Sas József, Jászai Mari-díjas humorista – értesítette a művész családja az ATV-t. A művészt koronavírus miatt januárban szállították kórházba, az állapota egy héttel ezelőtt lett rosszabb.

„A felesége is csak telefonon keresztül tud az orvossal beszélni, személyesen nem is lehet bemenni a kórházba. Úgy tudom, csak megfigyelik. Én Zsuzsival két napja beszéltem utoljára. Az éjjel csak egy üzenetet küldött, hogy neki és a lányuknak negatív lett a koronavírus-tesztjük. Egyszerűen elképzelhetetlen, hogyan tudott bekerülni hozzájuk vírus, amikor tényleg mindenki vigyázott rá. Ez borzalmas”  – nyilatkozta korábban közeli barátja, Heller Tamás.

Azt lehet tudni, hogy a humorista, rendező, a Mikroszkóp Színpad korábbi igazgatója évek óta asztmával küzdütt, a jó levegő miatt többször járt Thaiföldön. Ahogy azt is, hogy 2019 januárjában a thaiföldi nyaralása alatt kétoldali agyvérzést kapott, ezt követően sokáig kórházi ápolásra szorult, majd jó ideig otthon lábadozott.

Sas József pályafutásra során a Jászai Mari-díj mellett megkapta a Karinthy-gyűrűt, az Erzsébet-díjat és a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét is, Kossuth-díjra is felterjesztették, de ezt végül visszavonták.

Borítókép: MTI