promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Folytatódik a PornHub-botrány: 23 milliárdra perelte 40 nő a céget
Borítókép:  ETHAN MILLER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Pár napja írtunk arról, hogy a PornHub egy "Magyarországnyi videót" törölt le az oldaláról. Az eset a New York Times leleplező cikkének a következménye volt, de itt a botránynak még nincs vége. A céget most negyven pornózásra kényszerített nő perli, átszámítva 23 milliárd forintot kérnek. 

Már az önmagában elég durva, hogy több, mint tíz évig a PornHub nem csak platformot biztosított a nemi erőszaknak, a sokszor 18 év alatti lányok kizsákmányolásának és beleegyezés nélkül készített videóiknak, hanem még pénzt is keresett vele. Innen valószínűleg egyenes az út a lejtőn, főleg, hogy már az első bírósági ügyek is elkezdődtek. 

„Negyven, anonimitását megőrizni kívánó nő ugyanis beperelte a PornHub mögött álló Mindgeek nevű céget összesen 80 millió dollárra ( kb. 23,3 milliárd forint). Ők állításuk szerint az amerikai Girls Do Porn nevű, az oldallal partnerségben álló cég áldozatai."

– írja a NapmintNap.

A pornóvideókat készítő férfiakat már 2019-ben letartóztatták, és a cég tartalmait a Mindgeek összes platformjáról törölték, de a perirat szerint a PornHub anyacége már több mint 10 évvel ezelőtt, 2009-ben, de legkésőbb több mint 4 éve, 2016 őszén tudott arról, hogy a Girls Do Porn milyen eszközöket használ. Ezek között volt megtévesztés, zsarolás, megfélemlítés, sőt, kényszerítés is, hogy szereplőket szerezzenek videóik forgatásához.

Amennyiben a vádak igaznak bizonyulnak, komoly büntetésre számíthatnak az első számú pornóoldal tulajdonosai.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás