promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Deadpool beteg kalandjai vagy a klasszikus Watchmen a jó választás? – képregényajánló
Borítókép:  Deadpool: Zsémbes zsoldos / via imagebank.biz
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Újra menő képregényt olvasni, ráadásul már itthon is elképesztően jó alkotásokat lehet kapni, ezért most kiválasztottunk hármat, amik tökéletes ajándékok lehetnek magunknak vagy valamelyik geek barátunknak is.

Szinte tényként közölhetjük, hogy az utóbbi években a képregényfilmek voltak Hollywood legsikeresebb alkotásai, az emberek pedig annyira megszerették a bennük látható szuperhősöket, hogy még azokra a füzetekre, könyvekre is kíváncsiak lettek, amikben először szerepeltek kedvenceik. A képregénykultúra igazából sosem tűnt el, de mégis egy bizonyos szempontból visszatért a köztudatba, és ez a számtalan zseniális alkotásnak is köszönhető.

Szerencsére Magyarországon is tombol a képregényláz, és egyre több művet hoznak be a magyar kiadók, így az ünnepekre való tekintettel összeszedtünk pár jelenleg is kapható művet, amik biztos, hogy elkápráztatnak minket, és még ajándéknak is tökéletesek, ha van esetleg olyan ismerősünk, aki odavan az ilyen dolgokért.

A teljes Watchmen (Alan Moore, Dave Gibbons – Fumax)

Ha valaki képregényekről beszél, akkor jó eséllyel az elsők között említi meg a legendás Alan Moore és Dave Gibbons munkáját, ugyanis a Watchmen minden idők egyik legfontosabb, legnépszerűbb alkotása, ami nem elég, hogy egy mozifilmet is inspirált, de tavaly az HBO egy 11 Emmy-díjjal jutalmazott sorozatot is összehozott belőle.


Kép: A teljes Watchmen / Promotions.hu

Nehéz megfogalmazni, hogy miről is szól, de nagyvonalakban elég annyit tudni, hogy közeleg a világvége, és csak álarcos igazságosztóink tudnak ellene tenni, miközben egy mindenkinél erősebb szuperlény, Dr. Manhattan szép lassan teljesen elveszíti az emberi oldalát, és hátat fordít mindenkinek.

Maga a történet egyszerűen lehengerlő, hiszen okos, kreatív és tele van meglepetéssel. Nagyon érdekesek a karakterek és kegyetlenül őszinte, amit a lapokon olvashatunk, mivel Alan Moore nem felejtette el, hogy a hősök is csak emberek, hétköznapi problémákkal. A megvalósítás is remek, szóval a Watchmen kihagyhatatlan egy képregénykedvelő kollekciójából, ráadásul megjelent belőle egy teljes kiadás is, amit mindenképp érdemes beszerezni, mert nagyon megéri.

Az Esernyő Akadémia 1-3 (Gerard Way, Gabiel Bá – Vad Virágok Könyvműhely)

Gerard Way és Gabriel Bá jelenleg is futó szériája annyira páratlan, hogy még a Netflix is csinált belőle egy nagysikerű sorozatot, amiból már berendelték a harmadik évadot. Itthon három kiadvány is megjelent belőle, és jól tesszük, ha adunk neki egy esélyt, ugyanis már maga a történet is van annyira érdekes, hogy mély nyomot hagyjon bennünk.


Kép: Az Esernyő Akadémia 1. / Promotions.hu

Az Esernyő Akadémia olyan fiatalokról szól, akik egy megmagyarázhatatlan esemény után különleges képességekkel születnek, egy gazdag férfi pedig örökbe fogadja őket, hogy egy igazi szupercsapatot kovácsoljon belőlük. Egy komoly tragédia után szétszélednek a kölykök, majd később újra összehozza őket a sors, mikor nevelőapjuk meghal, és az egyikőjükről kiderül, hogy a hatalmas ereje miatt fennáll a veszélye annak, hogy ő fogja okozni az apokalipszist.

Ebben a képregényben tényleg egyedi karakterek vannak, hiszen akad itt gyermek testben rekedt profi gyilkos és még egy „félig” gorilla férfi is, ráadásul felkészülhetünk pár igazán beteg dologra. Valóban speciális élményt nyújt Az Esernyő Akadémia, és már csak hab a tortán, hogy a rajzok is gyönyörűek, a színhasználatról nem is beszélve. Mostanában eléggé felkapott lett, szóval nem lőhetünk mellé azzal, ha ezt is beszerezzük.

Deadpool: Zsémbes zsoldos (Victor Gischler, Bong Dazo – Fumax)

Deadpoolt senkinek sem kell bemutatni, hiszen a Ryan Reynolds főszereplésével készült 2016-os Deadpool című filmnek köszönhetően az egész világ megtudta, hogy mennyire szórakoztató és őrült ez a figura. Most viszont sokan meg fognak lepődni, ugyanis a képregényekben sokkal durvább poénok vannak, hiszen ott nincsenek határok.


Kép: Deadpool: Zsémbes zsoldos / Promotions.hu

A Victor Gischler által írt és Bong Dazo illusztrációival tarkított Deadpool: Zsémbes zsoldos gyakorlatilag mindent tartalmaz, amiért imádjuk ezt a karaktert. Hősünk nagyon kemény beszólásokat osztogat, és igazán meghökkentő dolgok történnek vele, ugyanis Deadpool a saját zombiváltozatának elkószált fejét kutatja fel, és csak ezek után kezdődik a valódi durvulás.

Ha valaki egy kicsit is kedveli Deadpoolt, akkor biztos, hogy nem fog csalódni ebben a képregényben, mert tényleg szórakoztató és csodásan néz ki. A filmrajongóknak is tökéletes választás, mivel ugyanazt a szellemiséget képviseli papíron is a figura, és a hamarosan érkező harmadik rész előtt talán egészen bölcs döntés lenne kicsit jobban megismerni Deadpoolt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás