promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tíz karácsonyi dal, amely 2020-ról szól – ajánló
Borítókép:  imagesvc.meredithcorp.io
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Itt a december, a koronavírus-járvány miatt azonban talán a szokásosnál kevesebben kerültek karácsonyi hangulatba, habár ekkortájt általában már minden az ünnepi fényekről és dalokról szól. Íme tíz olyan karácsonyi nóta, amely a 2020-as év tükrében egészen új olvasatot kapott.

Eljött a december, így mától „hivatalosan” is szabad karácsonyi dalokat hallgatni anélkül, hogy a környezetünkből valaki a halántékunkhoz vágna egy jó nagy követ. A koronavírus-járvány kirobbanása miatti kötelező maszkhasználat, a társadalmi távolságtartás és az este nyolc óra utáni kijárási tilalom azonban érthető módon a karácsonyi szezonra is rányomta a bélyegét. Hiába díszítették fel ünnepi fényekkel a köztereket, sokan egyáltalán nincsenek ráhangolódva a karácsonyi nóták habókos-habcsókos hangulatára.

Ez nem a Driving Home For Christmas és az All I Want For Christmas Is You éve, hiszen sokan egyáltalán nem tudják a szeretteikkel tölteni az ünnepet.

Az alábbiakban összegyűjtöttünk nektek tíz olyan elgondolkodtató karácsonyi nótát, amelyek nemcsak hangulatosak, de mondanivalójukban is passzolnak ehhez a kissé elfuserált 2020-as évhez.

1. Faith Hill: Where Are You Christmas?

A 2000-es A Grincs című film zenéje mintha 2020-ban nyerte volna el valódi aktualitását: a dalszöveg szerint az énekes az elveszett ünnepi hangulat emlékein merengve azon töpreng, vajon a világ, vagy mi változtunk-e meg?

2. Sia: Ho Ho Ho

Sia 2017-es Ho Ho Ho című slágere meglepő módon vetíti előre a 2020-as év hangulatát, amikor egy olyan világról tudósít, amelyben a lábát képletesen elvesztett, kallódó társadalom nem sok jóra számíthat. A Mikulás azonban ebben az időszakban is eljön hozzánk, bontsunk fel hát egy üveg whiskyt vagy bort, és várjuk bizalommal az ünnepi időszakot.

3. Blink-182: Won't Be Home For Christmas

A Blink-182 énekese arról énekel, hogy elege van a karácsonyi jó kedvből, és arra kér mindenkit, hogy maradjanak távol az otthonától. 

4. Kelly Clarkson: Just For Now

A számos feldolgozást megélt Just For Now című dal mintha egyenesen a 2020-as énünkhöz szólna: arra kér, hogy próbáljuk meg legalább egy rövid időre félretenni a reménytelenséget és felejtsük el az idáig vezető rögös út nehézségeit.

5. Sia: Everyday Is Christmas

Sia karácsonyi lemezének címadó dala szerint a karácsony nemcsak egyetlen napról vagy hétről szól, hanem egész évben megtalálhatjuk önmagunkban. Ha pillanatnyilag nem is érezzük át az ünnepi hangulatot, ne feledjük el, hogy az egymás iránti szeretet egy egész életre szóló ajándék a számunkra.

6. Anna Clendening: It Ain't Christmas 

Anna Clendening 2020 novemberében megjelent karácsonyi nótája nyíltan ugyan nem utal a járvány által kialakult helyzetre, a sorok között ugyanakkor számos célzás elhangzik, a megváltozott ünnepi hangulattól kezdve a repülőjáratok eltörléséig.

7. Jonas Brothers: I Need You Christmas

A Jonas Brothers szintén idén novemberben hozta ki az I Need You Christmas című karácsonyi slágerét, amelynek bizonyos sorai az elmúlt időszakban átélt kényszerű magányra utalnak, és arra, hogy ilyen időben van csak igazán szükségünk a karácsonyra. 

8. Sia: Sing For My Life

Az ausztrál énekesnő Everyday Is Christmas című karácsonyi lemezének deluxe verziójába bonus trackként került bele a Sing For My Life című nóta, amely arra ösztönöz bennünket az ünnepi időszakban, hogy minden rossz ellenére küzdjünk továbbra is a szeretetért, és ünnepeljük az életet.

9. Grouplove: A Grouplove Christmas

A Grouplove idei karácsonyi slágere szintén olyan sorokkal van tele, amelyeket egyszerűen akaratlanul is a 2020-as év történéseivel párhuzamban értelmezünk. A második verzében az alábbi sorok hangzanak el:

„We travel past another song / To remember our tender health”.

Ami szabad fordításban valami olyasmit jelent, hogy

„Visszautazunk a múltba egy másik dallal / hogy emlékezzünk törékeny egészségünkre”.

10. Sia: Snowflake

Utolsóként Sia Snowflake című dalát ajánljuk, amely egy hópehely történetét meséli el. Az énekesnő a dal szerint a lehető legtovább szeretné megóvni az aprócska, magányos hópelyhet, amely a legyengébb napsugár hatására is elolvadhat. Ennél aktuálisabb üzenetet pedig keresve sem találhatnánk, hiszen a koronavírus-járvány idején mindnyájan igyekszünk megóvni szeretteinket és egymást. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás