promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Előzetest és premierdátumot kapott A keresztapa 3. rendezői változata
Borítókép:  Paramount Pictures
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Francis Ford Coppola 30 év után elkészítette A keresztapa 3. részének rendezői változatát, ami a The Godfater Coda: The Death Of Michael Corleone címet kapta.

A megjelenésekor A keresztapa 3. része elég nagy csalódást okozott a rajongóknak, és a filmeket rendező Francis Ford Coppola is elismerte, hogy a kreatív konfliktusok miatt végül nem olyan lett a lezárás, mint amilyennek ő és az író, Mario Puzo elképzelte. Tudniillik Coppola eredetileg egy hosszúra nyújtott epilógusnak szánta az utolsó részt, vagyis nem trilógiának tervezte A keresztapát.

Harminc évvel a bemutatása után a Paramount bejelentette, hogy a rendező újravágja a filmet, ami ezzel nemcsak új nyitást és befejezést kap, de több helyen más zene fog majd felcsendülni, felcserélődnek a jelenetek sorrendjei, és az egész alkotás digitálisan felújított, 4K minőségben fog érkezni december 4-én az amerikai mozikba, december 8-án pedig digitális és lemezes változatban is elérhetővé válik.

Az újravágott film egy elég erősen spoileres címet kapott, A keresztapa 3. részének rendezői változata egészen pontosan a The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone (A keresztapa coda: Michael Corleone halála) címet viseli. Ami kicsit meglepő lehet, hogy az új verzió pár perccel rövidebb, az eredeti 3. rész 162 perces játékidejéhez képest „csak” 157 perces lesz.

Közben készül A keresztapa legendásan problémás megszületéséről szóló, Francia and the Godfather című film, amit az Esőember és a Jó reggelt Vietnam! rendezője, Barry Levinson fog dirigálni, míg a főszerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Jake Gyllenhaal és Oscar Isaac.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás