promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kurt Russellt börtönbe zárták, és bulizott egyet a rabokkal
Borítókép:  Emma McIntyre / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hamarosan debütál a Netflixen a Karácsonyi krónikák 2. része, ezért újra elővettem a 2018-ban bemutatott első etapot, és még mindig úgy gondolom, hogy Kurt Russellnek kifejezetten jól áll a Mikulás-gúnya.

Mostanra igazi hiánycikk lett a Mikulásos filmekből, pedig a '90-es, és a 2000-es évek elején még tucatszámra készültek a különféle feldolgozások, eredettörténetek, és családi vígjátékok. Ezek közül a legismertebb a Télapu-trilógia, amiben Tim Allen alakította a Télapót.

A mozikból gyakorilatilag teljesen kivesztek a Mikulásos alkotások, helyüket a romantikus vígjátékok váltották fel; 2019-ben az Emilia Clarke főszereplésével készült, meglepően kellemes Múlt karácsonyra ülhettünk be, idén pedig Kristen Stewart leszbikus, ünnepi vígjátéka érkezne a filmszínházakba, de ehhez még a járványnak is lesz egy-két szava.

Aki Mikulásos filmeket szeretne nézni, azoknak érdemes körülnéznük a streamingoldalakon, például a Netflixen, ahol két évvel ezelőtt debütált a Karácsonyi krónikák, amiben Kurt Russell alakította a nem túl pocakos, de annál lazább, és jófej Szent Miklóst.

A történet szerint egy testvérpár, Kate és Teddy Pierce meg akarják lesni a Télapót – ám a csíny végül olyan kalandokba sodorja őket, amelyekről a legtöbb gyerek még csak álmodni sem mert eddig.

A sztori végtelenül egyszerű, a szokásos meg kell menteni a karácsonyt vázra épül, és több helyen visszaköszönnek korábbi Télapós vagy karácsonyi filmek; a Mikulás börtönbe kerül jelenet például a Télapuban is helyet kapott, csak Tim Allennek eszébe nem jutott volna a rabokkal bulizni. Kurt Russell viszont alaposan odarakja a rock and roll-t, és parádésan adja elő Elvis Presley Santa Claus is back in town című közismert slágerét.

Bizonyos történetszálak eléggé „ki kell tölteni még valamivel a cselekményt” szagúak, és a rendkívül aranyos CGI-manók kissé bugyuta kivitelezésűek lettek, összességében a Karácsonyi krónikák egy jól sikerült karácsonyi film, ami kellemes szórakozást tud nyújtani az egész családnak.

Jó hír, hogy november 25-én érkezik a Netflixre a 2. rész, amiben a Goldie Hawn által megformált Mikulásné is jóval több szerepet kap már, és végre megnézhetjük, hogy néz ki a Netflix-féle Mikulásfalu.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás