promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezek voltak Sean Connery legjobb filmjei – a közönség szerint
Borítókép:  James Bond szerepében Sean Connery / Eon Productions / Collection ChristopheL via AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elhunyt a legendás Sean Connery, akit többek között James Bondként ismertek az emberek, ezért most a tiszteletére összeszedtük a 10 legkedveltebb alkotását.

Tegnap sokkolta a világot a rettenetes hír, hogy 90 éves korában meghalt az Oscar-díjas Sir Sean Connery, aki minden szempontból egy igazán ikonikus színész volt. Sokak kedvence rengetegszer bizonyította tehetségét, és még azt is sikerült elérnie, hogy miután elbúcsúzott James Bond szerepétől, újra visszahívják, hiszen annyira hiányzott a közönségnek, hogy nem akartak helyette mást.

Nem sokan mondhatják el magukról, hogy 69 évesen megválasztották őket a világ legszexibb férfijának, szóval kinézetével is hódított Sean Connery, akit többek között a Hegylakó című kultuszfilmben is láthattunk, de a közel hat évtizedet felölelő pályafutása során számtalan értékes, remek alkotással ajándékozott meg minket.

Most a közönség IMDb pontszámai alapján összeszedtünk Sean Connery legjobb filmjeit, amik valóban mély nyomot hagytak az emberekben – íme a lista:

10. A szikla (The Rock – 1996): 7.4

Michael Bay tökös alkotásában Sean Connery és Nicolas Cage is feltűnik, és valószínűleg ezért is van az, hogy rengetegen minden idők egyik leglátványosabb, legjobb akciófilmjének tartják.

9. Oroszországból szeretettel (From Russia with Love – 1963): 7.4

Sean Connery második James Bond-kalandja, ami természetesen tetézte a Dr. No izgalmát, és a színész vonzerejét is, hogy egyenes út repítse őt a legendák földjére.

8. Vadászat a Vörös Októberre (The Hunt for Red October – 1990): 7.6

A Tom Clancy regénye alapján készült feszült thrillerben Alec Baldwin oldalán remekelt Sean Connery, az pedig már csak hab a tortán, hogy a Die Hard rendezője, John McTiernan készítette a művet.

7. A rózsa neve (In The Name of The Rose – 1986): 7.7

BAFTA-díjjal jutalmazták Sean Conneryt a filmben nyújtott munkájáért, hiszen nagyon meggyőzően alakította a nyomozót, aki rejtélyes gyilkosságokra próbál választ találni egy furcsa helyen.

6. James Bond: Goldfinger (Goldfinger – 1964): 7.7


Kép: Eon Productions / Collection ChristopheL via AFP

Sean Connery harmadjára bújt James Bond bőrébe, ráadásul egy olyan remek filmet kaptak a rajongók, hogy a világsztár egy életre összeforrt a 007-es ügynök karakterével.

5. A leghosszabb nap (The Longest Day – 1962): 7.8

Ebben a háborús eposzban hihetetlenül sok tehetséges színészt szedtek össze, hogy elmeséljék a hírhedt D-nap eseményeit különböző szemszögekből.

4. Aki király akart lenni (The Man Who Would Be King – 1975): 7.8

A legendás John Huston négy Oscar-díjra jelölt kalandfilmjében Sean Connery igazi király szeretne lenni, szóval a cím nem hazudik, ráadásul Michael Caine a másik főszereplő.

3. A domb (The Hill – 1965): 7.9

Sidney Lumet klasszikusa a II. világháború idején játszódik Afrikában, és a rabok brutális kínzásáról, illetve az akkori körülményekről szól.

2. Aki legyőzte Al Caponét (The Untouchables – 1987): 7.9

Sean Connery ezért az alakításáért kapott Oscar-díjat, Brian De Palma pedig egy örökérvényű filmmel járult hozzá a színész életművéhez, amiben még Kevin Costner is segített neki.

1. Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag (Indiana Jones and the Last Crusade – 1989): 8.2


Kép: Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP

Ebben a Steven Spielberg által rendezett alkotásban Sean Connery alakította Harrison Ford apját, csak hogy mindenki tudja, honnan örökölte a sármját.

Természetesen rengeteg más, sokak által kedvelt műben szerepelt Sean Connery, de ezek voltak azok, amik a legmagasabb pontszámot kapták az emberektől IMDb-n. Ettől függetlenül elképesztő, amit letett az asztalra, és valóban egy igazi színészóriást vesztettünk el a személyében, aki hatalmas űrt fog hagyni maga után.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás