Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Donald Sutherland csatlakozott Roland Emmerich új katasztrófafilmjéhez

Donald Sutherland csatlakozott Roland Emmerich új katasztrófafilmjéhez

Zene, Film & Kultúra

Donald Sutherland csatlakozott Roland Emmerich új katasztrófafilmjéhez

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 07:37

Montrealban kezdték el forgatni Roland Emmerich Moonfall című filmjét, amiben olyan színészek kaptak szerepet, mint Halle Berry, Donald Sutherland, Charlie Plummer, és Stanley Tucci.

Korábban számoltunk be arról, hogy a látványos világvége-, és katasztrófafilmes rendező, Roland Emmerich egy független sci-fi produkción dolgozik, amiben a Holdat egy rejtélyes erő kimozdítja a pályájáról. Mielőtt a kísérőbolygó becsapódása bekövetkezne, és ezzel elpusztulna a földi élet, egy űrhajóscsapat leszáll a Hold felszínére és megkísérli megakadályozni a katasztrófát.

Bizonyos szempontból ez a sztori nagyban hasonlít Michael Bay Armageddonjának sztorijához, amiben egy aszteroidára szállt le egy csapat mélyfúró és asztronauta, hogy felrobbantsák azt, mielőtt becsapódik a Földbe. Persze itt egyelőre szó sincs arról, hogy a Moonfall-ban a Hold felrobbantásával akarják megelőzni a katasztrófát, de végülis hogyan máshogy szokták megoldani a problémákat egy látványos sci-fi akcióban, ha nem így.

A filmet nemrég kezdték el forgatni Montreal-ban. A szereplőgárdához csatlakozott a 85 éves Donald Sutherland is, mint a NASA titkos archívumának kezelőjének megformálója, aki lelkiismereti válságba kerül, mert döntenie kell: elmondja-e, hogy valójában hogyan zajlottak a hetvenes évek elején az Apollo holdmissziói.

A további szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint Halle Berry, Stanley Tucci, Charlie Plummer, és John Bradley.

A filmet a Huayi Brothers finanszírozza, de a közelmúltban létrehozott SPG3 Entertainment is a produkciós társak között szerepel. A forgatókönyvet Roland Emmerich, Harald Kloserrel és Spenser Cohennel írta. A kész produkciót valamikor 2022-ben láthatjuk a mozikban.

Borítókép: Matteo Chinellato / NurPhoto / NurPhoto via AFP