promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült, hogy melyik a világ legijesztőbb horrorfilmje, de meg fogsz lepődni
Borítókép:  Wallpaper Abbys
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Broadbandchoices-nál egy tudományos kísérlettel állapították meg, hogy melyik a világ legijesztőbb horrorfilmje, és megdöbbentő eredményre jutottak. A sokak által a világ legijesztőbb horrorfilmjeként emlegetett Az ördögűző jócskán a lista alján végezte, míg a Démonok között éppen hogy felfért a dobogóra.

Októberben nagyon sokan, főleg Amerikában, már a Halloweenra készülnek. A rémület éjszakájára pedig hogyan is lehetne jobban felkészülni, mint horrorfilmekkel. Bár az idei év nem igazán tartogat vérfagyasztó alkotásokat, és Adam Sandler Hubie, a Halloween hőse című filmje sem vált nagy kedvenccé, semmi rossz nincs abban, ha régi klasszikusokat veszünk elő.

Ilyenkor az emberek szeretik megnézni, hogy melyik horrorfilmek a legijesztőbbek vagy a legbrutálisabbak, és számos közvélemény kutatást tartottak már ezzel kapcsolatban. Most azonban egy tudományos kísérlettel próbáltak annak a végére járni, hogy melyik a világ legijesztőbb horrorfilmje, és bizony elég meglepő eredmények születtek.

A kutatást végző Broadbandchoices csapata először is végignézte a kritikusok listáit és a Reddites ajánlókat, hogy kiválogassák azt az 50 filmet, ami részt vett a tesztben. Ezek után 50 embert ültettek le, akik több mint 120 órán keresztül néztek horrorfilmeket, és közben folyamatosan a pulzusukat mérték. Később az alappulzus és a csúcsértékek alapján egy átlagértéket számoltak, majd ezek alapján állították össze a világ legijesztőbb horrorfilmek listáját.

Persze ez nem jelent semmi, hiszen egy horrorfilm nem mindenkire hat ugyanúgy, de azért lássuk, hogy milyen eredmények születtek.

A lista élén Scott Derrickson 2012-ben bemutatott Sinister című filmje, míg a második és a harmadik helyen James Wan két népszerű alkotása az Insidous és a Démonok között végzett.

Íme az első 20 helyen végzett horrorfilm:

  1. Sinister
  2. Insidous
  3. Démonok között
  4. Örökség
  5. Paranormális jelenségek
  6. Valami követ
  7. Démonok között 2.
  8. A Babadook
  9. A barlang
  10. A látogatás
  11. Kör
  12. Hang nélkül
  13. Rémálom az Elm utcában
  14. Halloween
  15. A texasi láncfűrészes mészárlás
  16. 28 nappal később
  17. Az ördögűző
  18. Hush
  19. Az
  20. Sikoly
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás