promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Adam Sandler rég volt ennyire idióta – Hubie, a halloween hőse-kritika
Borítókép:  Hubie, a halloween hőse / via slashfilm.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megérkezett Adam Sandler és a Netflix legújabb közös vígjátéka, ami halloween idején játszódik a hírhedt Salem városában. Nos, nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a komikus valószínűleg jövőre is maximum csak a tévéből fogja nézni az Oscar-gálát.

Sajnos nem kaptunk még a Sandler-Netflix gigaüzletből igazán jó komédiát, és az is biztos, hogy nem a Hubie, a halloween hőse fogja elkezdeni ezt a sort. Viszont annyi jó hírünk azért van, hogy aki szereti a színész eddigi munkáit, az jó eséllyel most sem fog csalódni, ugyanis itt is megvan minden, amit az ő alkotásaitól elvárunk, és amiért titkon még mindig kedveljük őket egy bizonyos szinten:

teljes mértékben idióta poénok; komolytalan, mókás történet; rengeteg ismerős arc; meg persze Adam Sandler ökörködése.

A Hubie, a halloween hőse egy Hubie nevű férfiről szól, aki közröhej tárgya a városban, de amikor halloweenkor egy igazi veszély leselkedik a lakosságra, akkor csak ő lehet az, aki megmenti az ünnepet. Adam Sandler mellett Kevin James, Steve Buscemi, Julie Bowen, Ray Liotta, Noah Schnapp, Shaquille O'Neal, Ben Stiller és többek között Rob Schneider is feltűnik, szóval örülhetnek a régi rajongók.


Kép: Kevin James és Adam Sandler a Hubie, a halloween hőse című filmben / via collider.com

A híresség műveinek nem mindig sikerül jól belőniük a határokat, így most is túlzottan kellemetlen néhol a humor, elég kevés az izgalom is, és annyi kreténség történik, hogy egyáltalán nincs súlya az egésznek – bár ilyen elvárásokat már nem is szabadna táplálnunk.

Természetesen most is a felhőtlen szórakozás a cél, amit nagyjából sikerült elérniük, de elég rendesen ki kell kapcsolnunk az agyunkat.

Ebben nagy segítségünkre van, hogy Adam Sandler nagyon rég volt ennyire eltúlzottan szerencsétlen egy filmben, hiszen a karaktere tényleg egy igazi barom, akinek tudunk szurkolni, és még sajnáljuk is – szóval a szokásos érzelmeket tápláljuk iránta.

A tipikus, kellemesen hátborzongató halloween hangulatot viszonylag elkapták helyenként, szóval érezni azért ilyen szempontból a minimális próbálkozást.

Sajnos maradandó, vagy kifejezetten jó poén egyáltalán nincs benne, pedig általában elérik azt az ehhez hasonló filmek, hogy a megtekintésük közben annyira elengedjük az életet, hogy legalább egyszer elnevessük magunkat valami igénytelen viccen – hogy aztán persze beköltözzön a lelkünkbe a szégyenérzet.


Kép: Julie Bowen és Adam Sandler a Hubie, a halloween hőse című filmben / via empireonline.com

Akármennyire is érezni a filmen, hogy nem egy túlzottan igényes alkotás, furcsa módon van szíve, képes beszippantani minket a hülyeségeivel, így nem lehet túlzottan utálni, hiszen olyan kis ártatlan.

A rendező, Steven Brill tökéletesen tudta, hogy nem lehet ennél többet kihozni Adam Sandler és Tim Herlihy forgatókönyvéből, szóval teljesítette a célját.

A Hubie, a halloween hőse nem fog kitűnni Adam Sandler eddigi munkái közül, és talán pontosan ebben rejlik a varázsa, hiszen a mai világban nincs is annál értékesebb, mikor az ember biztonságban érzi magát – ez a film pedig annyira komfortos, hogy azért már-már hálásak lehetünk.

A színész rajongóinak mindenképp ajánlott, meg persze azoknak is, akik valami agyatlan kikapcsolódásra vágynak, mivel egy időre elfeledteti velünk a hétköznapok szenvedéseit. De persze nem szabad komoly elvárásokkal leülni elé, hiszen Adam Sandler ostoba fejei, sikoltozása, és esései is csak egy ideig működnek.

A Hubie, a halloween hőse október 7-től elérhető a Netflixen, itt lehet megnézni az előzetesét:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás