promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már jelentkezni lehet A Dal 2021-re
Borítókép:  Promotions.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ismét keresik Magyarország legjobb dalát. A közmédia műsora jubileumi, tizedik évada számos meglepetéssel tér vissza a képernyőre. 

A Dal című műsor az évek során számtalan, mára a fesztiválok sztárfellépőjeként számon tartott zenekart „nevelt” ki magából. Elég, ha csak a Honeybeastre, a New Level Empire-re vagy ByeAlex-re gondolunk. 

Igaz, mióta Magyarország nem küld csapatot a nemzetközi Eurovíziós Dalfesztiválra, a dalválasztó műsor inkább tehetségkutatóvá vált, mégis a műsor töretlen, évről évre egyre több jelentkezőt vonzó verseny maradt. 

Az idei, tizedik széria állítólag sosem látott meglepetéseket tartogat majd, egyelőre viszont csak a nyereményekről lehet tudni részleteket. 

A Dal 2021 nyertese többek között lemezfelvétel és videoklip készítésére is lehetőséget kap. Újdonság, hogy a jubileumi műsorban nemcsak a végső győztes, hanem a döntőbe jutottak közül a zsűri által legjobbnak ítélt négy versenyző is a zenei produkciójának fejlesztésére fordítható támogatásban részesül.

A jelentkezés feltételei és szabályai nagyjából megegyeznek a tavalyi évi elvárásokkal, a versenyre olyan, legfeljebb háromperces magyar nyelvű dallal lehet pályázni, amely még nem, vagy legkorábban 2020. március 30-a után került kereskedelmi forgalomba, médiafelületre.

A bekerült dalok előadói közül választják ki jövőre is a Petőfi Zene Díj „Év felfedezettjét” is, de nem csak a színpadon szereplők kaphatnak díjat. 

A nemzeti dalválasztó műsor 2021-es szériájában nemcsak a dalok, hanem azok szövegei és szerzőik is versenyeznek „A Dal 2021 legjobb dalszövegírója” és egyben a Petőfi Zenei Díj Szövegírója díjért, amelyet a képernyős zsűri ítél oda.

A jelentkezés és a pályázati feltételek megtalálhatók adal.hu oldalon, amelyen november 10. (kedd) éjfélig lehet jelentkezni az online jelentkezési lap kitöltésével és a szükséges mellékletek feltöltésével.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás