promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Strand Fesztiválon adták át a Petőfi Zenei Díjakat
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A nomináltak közé azok kerülhettek, akik dalai az elmúlt egy évben a legtöbbet szerepeltek a Petőfi Rádió műsorán. Az életműdíjat ebben az évben Tátrai Tibor vehette át, aki a Hobo Blues Band: Vadászat című klasszikusnak számító albumáról az Ivan & the Parazollal közösen adott elő egy dalt.

„Az év női előadója” kategória négy jelöltje, Lábas Viki, Rúzsa Magdi, Schoblocher Barbara és Sena lemondtak a jelölésükről, az ötödik nominált, Fábián Juli javára. A tavaly elhunyt énkesenőnek felajánlott posztumusz díjat Fábián Juli édesanyja vette át, a jelöltek pedig az énekesnő emlékére a Like a Child című dalát adták elő.
 
Az év zenekara a Halott Pénz, az év videoklipje Rúzsa Magdolna Mosd Fehérre című száma lett, az év férfi előadójának a Tankcsapdás Lukács Lászlót, az év DJ-jének JumoDaddyt választották.

Az év felfedezettjének járó díjat a Follow the Flow vehette át, míg az év daláért Pápai Jocit (Origo), az év koncertjéért a Wellhello-t (A hentesék, 2017.06.07., Budapest Park) díjazták. 

A kétórás show-ban egyedi produkcióval lépett színpadra a Cloud9+ és Járai Márk, a Kelemen Kabátban, Ákos, a brit vilgsztár: Sigala, a Nagy-Szín-Pad! 2018-as győztese, az Apey and the Pea, A DAL Akusztik verseny közönségszavazásának győztese, a Leander Kills, a show zárásaként pedig 100 lány „üldözte“ a színpadon a Wellhello csapatát.
 
A Petőfi Zenei Díj 2018 show-val elindult az idei STRAND Fesztivál, amely vasárnap hajnalig várja vendégeit. A fesztiválon fellép többek között a Thirty Seconds to Mars, Robin Schulz, Rag n Bone Man, Fritz Kalkbrenner és a Petőfi Rádió legtöbb magyar kedvence.

A STRAND Fesztivált szombat este a Halott Pénz nagykoncertje, valamint a '90-es évek legnagyobbjait felvonultató buli zárja, a SNAP!-el a főszerepben.

(son)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás