Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hallgasd meg a Hab című film zseniális zenéit! – videó

Hallgasd meg a Hab című film zseniális zenéit! – videó

Zene, Film & Kultúra

Hallgasd meg a Hab című film zseniális zenéit! – videó

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 07:37

Nem csak a történet, a látványvilág és a színészi alakítások varázsolták el a nézőket a Hab premierje után, de a filmben felcsendülő zenék is megragadták a közönség és a kritikusok a figyelmét.

Szeptember 10-e óta játsszák a magyar mozikban Lakos Nóra első nagyjátékfilmjét, a Hab-ot, ami finom humorával és a főszereplők szerethető játékával könnyű szórakozást nyújt a nézőknek, de emellett kiemelkedő a zenei világa. A film zenéje már elérhető a Spotify-on és a YouTube-on.

A filmben hallható dallamok Balázs Ádám munkáját dicsérik. A nemzetközileg elismert zeneszerző többek között olyan nagysikerű produkciókon dolgozott korábban, mint a Terápia, a Pillangó-hatás, a Testről és lélekről, az Utóélet, valamint az Oscar-díjas Mindenki.

„Igyekszem minden munkámat ellátni valamilyen speciális védjeggyel. A Hab esetében ez a jazz és a klasszikus zene találkozása volt. A klasszikus zenében használt hangszereket vegyítettem jazzelemekkel és -zenészekkel, így jött létre az a játékos hangzásvilág, ami tökéletesen illeszkedik Lakos Nóra különleges hangulatú, romantikus filmjéhez. Szerencsére a magyar produkciók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy élő zenével erősítsenek rá a filmek mondanivalójára, ez a Hab esetében is így volt. Nem szekciónkként, hanem egyszerre vettük fel a betéteket. Hosszadalmas, de nagyon felemelő munka volt. A filmzenének van még egy különlegessége: a score-ban füttyöt alkalmaztunk, amelyet Meszes Balázsnak, a Punnany Massif egyik frontemeberének köszönhetünk”

-  fűzte hozzá Balázs Ádám.

A filmben két, a hetekben debütáló eredeti betétdal is elhangzik, melyeket szintén Balázs Ádám írt, vagy társszerzőként volt jelen. Ezekhez igyekeztek a leghitelesebb előadókat megtalálni, így esett a választás a vége főcímhez a Blahalousiana énekesnőjére, Schoblocher Barbarára és Áron Andrásra, az Apey & The Pea frontemberére.

Borítókép: IMDb