promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az élőszereplős Mulan lemásolta a Trónok harcát – itt a bizonyíték
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Azt eddig is tudtuk, hogy az élőszereplős Mulan teljesen híján van a kreativitásnak, de most kiderült, hogy a Disney új alkotása még a Trónok harca egyik jelenetét is egy az egyben lekoppintotta.

Szeptember 10-én debütált a hazai mozikban az élőszereplős Mulan, ami nemcsak a Disney 1998-as egészestés rajzfilmjét veszi alapul, de magát az eredeti kínai balladát is. Bár minden adott volt ahhoz, hogy az új Mulan a Disney eddigi legjobban sikerült élőszereplős feldoglozása legyen, de a kreativitás hiánya, az elcsépelt karakterek, és maga a tudat, hogy a készítők sem tudták eldönteni, hogy kinek akarják készíteni ezt a filmet, egy feleslegesen elnyújtott, lelketlen, de a külsőségeket tekintve egy látványos és gyönyörűen fényképezett film lett.

Hogy a készítők mennyire mellőzték az eredetiséget és a fantáziát, többek között a végső összacsapás is bizonyítja, amiben láthatunk egy olyan részt, amikor az Ősök szellemét szimbolizáló főnixmadár úgy jelenik meg Mulan mögött széttárt szárnyakkal, mintha maga a lány lenne a főnix. Nem ismerős véletlenül ez a jelenet?

A Trónok harca befejező évadának utolsó részében is láttunk már ilyet, mikor Daenerys leszáll a porig égett Királyvárban, és mögötte Drogon széttárja a szárnyait.

Gondoljunk csak bele, ha a készítők beleépítették volna Mushu-t is a filmbe, akkor abban a jelenetben Mulan mögött is sárkányszárnyak jelentek volna meg, vagyis egy az egyben a Trónok harca kippintása lett volna. De mint köztudott, kedvenc házisárkányunk azért nem kerülhetett bele az új Mulanba, mert azzal már túl sok maszkulin elem lett volna a filmben, de a főnixszel, mint a nőiesség jelképével, teljesen volt a nemi egyensúly.

Összehasonlításképp nézzétek meg az alábbi képeket!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás