promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Befutott a Dűne grandiózus előzetese – videó
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Végre megérkezett a Dűne előzetese, ami alapján joggal reménykedhetünk abban, hogy Denis Villeneuve egy zseniális és méltó adaptációt készített Frank Herbert művéből.

Frank Herbert nagysikerű sci-fi sorozatának filmre vitele nem kis kihívás, a legnagyobb rendezőknek is könnyen beletörhet a bicskája. Alejando Jodorowsky 1975-ben határozta el, hogy megfilmesíti a Dűnét, de végül ez sosem valósulhatott meg. Mindazonáltal 2013-ban elkészült a Jodorowsky Dűnéje című dokumentumfilm, amiben végre bepillantást nyerhettünk abba, hogy milyen lett volna a filmtörténelem első Dűne adaptációja. Villeneuve alkotása előtt mindenképpen érdemes megnézni.

Végül az első Dűne-filmre 1984-ig kellett várni, amit David Lynch írt és rendezett. Bár hangulatában nem igazán hagy kívánnivalót maga után ez a feldolgozás, maga az alapmű sztorija már teljesen kifogott a rendezőn; gyakorlatilag ezen hasalt el az egész film.

Most itt vagyunk 2020-ban, és rengetegen várják Denis Villeneuve verzióját. Nem is olyan rég kiszivárgott egy amatőr felvétel a Dűne hivatalos előzetesének levetítéséről, ami bár elég nézhetetlen minőségű volt, annyit ki lehetett venni belőle, hogy az új adaptáció könnyen lehet az év legjobb filmje.

És most végre megérkezett a tökéletes minőségű előzetes, ami egy elképesztően látványos, és meg merem kockáztatni, hogy egy zseniális és grandiózus filmet ígér. Nem is akarok túl sokat elárulni róla, inkább nézzétek meg, és gyönyörködjetek benne.

Ha minden jól megy, a Dűne december 17-én, egy korai karácsonyi ajándékként érkezik majd a magyar mozikba, az InterCom forgalmazásában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás