promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Anya csak egy van! – A farkas gyermekei kritika
Borítókép:  HBO MAX
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ridley Scott ismét elővette kreatív énjét, és egy elképesztő látványvilágba kalauzolt minket. 

A streaming-szolgáltatóknak bejött a háromrészes "pilot", hisz mind a The Boysból az Amazonon, mind pedig A farkas gyermekeiből 3 epizódot tekinthettünk meg első körben az HBO-n. A trailerek alapján sokan a Prometheusra asszociáltak, én is hasonlóképp vélekedtem elöljáróban.

A 2020-as év sokak számára már felér egy posztapokaliptikus jelenképpel, de ismét egy, a Föld pusztulását előrevetítő sorozattal gazdagodtunk. 

A történet végtelenül egyszerű, és érthető indulásként: két android ér földet a Kepler 22b-n, és programjuk alapján a feladatuk néhány gyermek felnevelése.

„Az első trimeszter megkezdése” – mondja Apa, és ennél a pontnál két opciónk lehet: jobban odafigyelünk, vagy a távírányító után nyúlunk.

Azoknak, akik nem kapcsolnak el a komplikált feladat vagy izgalmas sztori híján, már az első 20 perc elteltével jelezni fog a belső hangja, hogy bizony lesznek itt még érdekfeszítő történések. 

Ridley Scott műveiből ismerős elemek fognak visszaköszönni: robotok (androidok), űr, nők akcióban, illetve vallási konfliktusok, melyek mindig érzékeny témának számítanak a televízióban.

Már az első részben kiderül Anyáról, hogy nemcsak egy kertészkedő android, hanem valójában egy veszélyes fegyver, melyet átprogramoztak az emberiség túlélése érdekében.

A Földön háború dúlt, a vallási fanatikusok háborúja az ateisták ellen, melyben a lakhatatlanná vált a bolygó, és az emberiség is szinte teljesen kihalt. Csupán néhány „hithű keresztény”, „templomos lovag” (nevezzük őket, aminek akarjuk) maradt, akik a Menny elnevezésű anyahajón tervezik a leszállást a Kepleren.

Maradjunk annyiban, hogy miután néhányan az utolsó gyermeket is szerették volna elszakítani Anyától, azok óriási, véres segítséget fognak kapni a földet éréshez.

Amikor A farkas gyermekei természetének eredetibb aspektusaiba mélyed, merészsége átcsillan.

Merészség, mely olyan magas labdákat dob fel, mint maga a teremtés; a vallás és ateizmus közti nézeteltérések; a férfi és nő nevelési elvek közti differenciálódások; vagy a vallásgyakorlók gyermek molesztálása... Mindenképp végig fogom követni az évadot, hogy a kialakult konfliktusok milyen irányt vesznek. Végül is egy sorozat dicsérete abból áll igazán, ha úgy döntünk, bizalmat szavazunk, és követjük a végéig. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás