promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jack Black filmje akkora siker lett, hogy a Madách Színház is játssza
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Jack Black születésnapján újra elővettem a 2003-ban készült Rocksuli című filmet, amiből Andrew Lloyd Webber egy musicalt is írt.

A Rocksuli annak idején nem lett bukás, de nem is volt annyira sikeres, hogy bárki azt gondolta volna, hogy Az Operaház fantomja, a Macskák, és az Evita szerzője, Andrew Lloyd Webber egyszer egy musicalt fog írni belőle. Ráadásul 2016 és 2018 között egy televíziós sorozat is készült a mozifilm alapján, amit a Nickelodeon sugárzott; viszont talán nem árulok el nagy titkot azzal, hogy ez a széria feleannyira se lett sikeres, mint az elődje.

Mivel Jack Black 2020. augusztus 28-án töltötte be 51. életévét, nem volt kérdés számomra, hogy a mai filmajánlót erről a kivételes népszerűségnek örvendő filmről fogom készíteni.

Dewey Finn (Jack Black) rockistenként definiálja magát. Ám úgy tűnik, bealkonyult neki, mert a gitárhőst senki sem kapja el, amikor önfeledten a nézők közé veti magát a koncerten. A bandája ki is rúgja a csapatból. Mintha ez nem lenne elég, a kérójából is ki akarják penderíteni, több havi bérrel lóg Ned nevű haverjának, akit a csaja is állandóan zrikál Dewey miatt. Így történik, hogy Dewey helyettesítő tanári állást vállal Ned helyett az iskolában. Mielőtt szétunná az agyát, rájön, hogy a srácokkal mást is lehet csinálni, mint napot lopni.

A Rocksuli nem egy világot megváltó alkotás, de a maga kategóriájában egy teljesen jól működő, könnyed szórakoztatást nyújtó film, ami pontosan a fentebb leírtak miatt ma már alapműnek számít. Véleményem szerint Jack Black egyik legjobb filmje, amiben nem csak főszereplőként, de zeneszerzőként is közreműködött. Két Golden Globe-jelöléséből az egyiket ezért a filmjéért kapta, a díjat azonban Bill Murray vehette át az Elveszett jelentés-ben nyújtott alakításért.

A Rocksulin sztoriján abszolút érződik, hogy Jack Black köré lett felépítve, márcsak azért is, mert a színész maga is rajong a rockzenéért, ráadásul ő az egyik alapító tagja a Grammy-díjas szatirikus rockbandának, a Tenacious D-nek (a zenekarról 2006-ban egy film is készült); de a film forgatókönyvét jegyző Mike White kizárólag a színész miatt szőtte bele a történetbe ezt a stílusirányzatot.

A Rocksulit mindenkinek ajánlani tudom, aki szereti a rockzenét, vagy kedveli Jack Black filmjeit; és talán utána néhány embernek megjön a kedve megnézni a Madách Színházban a Webber-féle musicalt is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás