Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Új albumot ad ki a Queen

Új albumot ad ki a Queen

Zene, Film & Kultúra

Új albumot ad ki a Queen

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 07:37

A Queen + Adam Lambert formáció már egy jó ideje koncertezik, így úgy gondolták, érkezhet egy album is.

Természetesen Freddie Mercury-t egyáltalán nem lehet pótolni, de nem is ez volt a cél, amikor a zenekar összeállt az énekessel.

Adam Lambert először 2009-ben zenélt együtt Brian May-jel és Roger Taylorral az American Idol döntőjében. Ekkor jelent meg az amerikai énekes debütáló albuma is. Lambert igen csak felkapott lett, például szerepelt Glee – Sztárok Leszünk! című sorozatban, de készített közöd dalt Avicii-vel is.

Lambert 2011-ben csatlakozott a Queen-hez, azóta 218 közös koncerten vannak túl, és eddig csaknem négymillió ember előtt játszottak együtt.

Ha ez az év máshogyan alakult volna, épp most lennének túl egy 27 állomásos turnén – a kialakult járványhelyzet viszont az ő számításaikat is keresztülhúzta. Addig is, míg újra színpadra állhatnak, szerették volna kárpótolni rajongóikat: ekkor született meg a Tour Watch Party ötlete. A zenekar egy órányi élő felvételt válogatott össze, amelyekből egy mini koncertfilm készült a YouTube-ra, ami nem csak a több, mint félmillió nézőt nyűgözte le, hanem magukat a zenészeket is.

„Sosem láttuk még ezeket a felvételeket, mert teljesen lekötött minket a turnézás. Fogalmunk sem volt róla, mennyire jól szól a zenekar élőben! Ekkor gondolkodtunk el először azon, hogy készülhetne egy teljes album ezekből az anyagokból, ami összegzi az Adam Lamberttel közös nyolc évünket”

– mondta Roger Taylor, a Queen dobosa.

A Live Around The World október 2-án jelenik meg CD-n, DVD-n, Blu ray-en és vinylen. Az albumon többek között a Rock in Rio-n, Lisszabonban, az Isle Of Wight Festivalon, és a Summer Sonicon készült felvételek hallhatók – a legnagyobb kuriózum pedig kétségkívül a zenekar egyik utolsó fellépésének a teljes anyaga. Ezen a bizonyos estén, a Fire Fight Australia jótékonysági koncertjén ugyanaz volt a setlist, mint a legendás, 1985-ös Live Aid-en.

Borítókép: PETER PARKS / AFP