promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális gyerekmesét csináltak a Péntek 13-ból – videó
Borítókép:  Jason a Péntek 13-szériában / via syfy.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy tehetséges animátor most elképzelte, hogy milyen lett volna, ha a Péntek 13 gyilkosa egy 80-as években készült rajzfilmben kaszabolna, a végeredmény pedig véresen vicces.

1980-ban indult világhódító útjára a kőkemény Péntek 13-széria, aminek első részében még nem a hokimaszkos, ikonikus gyilkos, Jason Voorhees mészárolt, hanem az édesanyja. Azóta már rengeteg filmben láthattuk a horror panoptikumában Freddy Krueger (Rémálom az Elm utcában), illetve Michael Myers (Halloween) mellett elhelyezkedő, szintén legendás karaktert, de most mégis új oldaláról ismerhetjük meg.

Egy Mike Chiechi, vagyis Frank's Kid nevű művész fogta magát, és megalkotta a Jason & Friends névre keresztelt, nem létező rajzfilm intróját, amiben elképzelte, hogy milyen is lett volna annak idején a 80-as években a Péntek 13, ha nem slasher horrorként, hanem retro reggeli meseként mutatják be.

És mindenre ügyelt, hiszen a rajz stílusa is szinte megegyezik a klasszikus rajzfilmekével, illetve van tipikus dallamos főcímdal is, meg cuki kutyus, és még Jason anyjának levágott feje is feltűnik egy mókás figuraként, csak hogy teljes legyen a kép. A végeredmény pedig mondhatni zseniális, hiszen az elnagyolt brutalitásnak köszönhetően humoros, és tökéletesen átadja a hangulatot – miközben elgondolkodtat minket, hogy vajon néznénk-e, ha tényleg létezne.

Itt lehet megnézni a Péntek 13 meseváltozatát, persze csak saját felelősségre:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás