promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Konyhafőnök kiütötte a MasterChef VIP-t, a TV2 csúnyán kikapott az RTL-től
Borítókép:  az RTL Klub székházában. Forrás: Infostart.
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Meglepő módon már augusztus 3-án elindított olyan műsorokat az RTL Klub és a TV2, amit alapesetben csak szeptember elején szoktak.

Az RTL Klub A Konyhafőnök című műsorának gyártói az előző évadoktól eltérően most a válogatót is megmutatják a nézőknek. Már az első adásban gyomorforgató ételeket kellett megkóstolniuk a zsűri tagjainak. Sőt, még Vajna Tímea sógora is megmutatja a tudását.

A TV2 igyekszik méltó ellenfele lenni az RTL-nek, ennek érdekében – ha a helyzet úgy kívánja – akár drasztikusan is felborítja a megszokott műsorrendet.

Azonban bármilyen színvonalú is legyen a műsor, mindig a nézettség számít. Az a fontos, hogy a reklámozók számára kiemelten fontos 18-49 közötti korosztály hány százaléka választja ezt vagy azt a csatornát.

A SorozatWiki megkapta az augusztus 3-i nézettségi mutatókat, és egy estéből még korai lenne következtetéseket levonni, az már most megállapítható, hogy komoly hátrányba került a TV2. Az RTL Klubnak csak a Barátok közt miatt kell aggódnia:

  • a Fókuszt 15 százaléknyian nézték, amivel bőven verte TV2-s ellenfelét;
  • a Tények Plusz 10,9 százalékot, Bödörék 10,1 százalékot hoztak a TV2-nek;
  • a Konyhafőnök első része azonnal tarolt, sőt az este legnézettebb műsora lett, 16,8 százalékkal;
  • a MasterChef VIP második évadának első adását csak a tévénézők 5,5 százaléka választotta;
  • a Barátok köztöt délután 6,6 százalék, míg a 22 óra utáni ismétlést 5,6 százaléknyi tévénéző választotta – mindkét TV2-s vetélytársával szemben vesztett;
  • kora éjszaka az RTL-en ment a Gyilkos lelkek egyik része, míg a TV2-n a Piramis ismétlése. Azonban míg az sorozatot csak 2,1 százalék, addig Stohl András műsorát 4,5 százaléknyi tévénézőt érdekelt.

Összességében elmondható, hogy a 19-23 óra közötti sávot az RTL Klub nyerte (12,9 százalék) a TV2-vel szemben (6,9 százalék). A TV2 vezetői vakarhatják a fejüket,

mert a hat százaléknyi különbség elég jelentősnek mondható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás