promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Inkább nem tartja meg az Apostol az Arénás koncertjét
Borítókép:  Apostol offical
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elég sokaknál kiverte a biztosítékot, hogy az Apostol megtarthatja az Arénás koncertjét – inkább áthelyezték. 

Az Apostol 50 éves, éppen ezért egy nagyszabású koncertet terveztek augusztus 28-án az Arénában. Közben a kormány bejelentette, hogy augusztus 15-e után sem lehet az 500 fő feletti zenés és táncos rendezvényeket megtartani, így sorra dőltek be a nagyobb fesztiválok, amiket így ellehetetlenítettek a járvány miatt.

Elég sokan felháborodtak azon, hogy az Apostol ettől függetlenül megtarthatja a koncertjét a Budapest Arénában. A szervezők azzal indokolták ezt, hogy a hatályban lévő jogszabályok értelmében az esemény létszámkorlátozás nélkül, zárt térben megtartható, mivel olyan rendezvénynek minősül, amely ültetett nézőtérrel rendelkezik. Akartak ők egészségügyi és biztonsági intézkedéseket bevetni, de hát addigra elszabadult a pokol, és az egész internet, köztük több előadó is elkezdett háborogni ezen.

Az Apostol közben elkezdett védekezni, hogy őket szerződés köti, így a banda a szervezők kezében van. Ha ők úgy döntenek, hogy lesz koncert, akkor lesz koncert. A Broadway Event már elég sarat kapott, így ők is jobbnak látják, ha inkább elhalasztják a fellépést közös megegyezéssel.

„Kedves Közönségünk!
Ezúton szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy a 2020. augusztus 28-ra meghirdetett Apostol 50 koncertet egy új időpontban, 2021. március 7-én tartjuk meg a Papp László Budapest Sportarénában!
Az Apostol együttes és mi szervezők is a közönség érdekeit, legfőképp mindenki egészségét tartjuk szem előtt. Az a célunk, hogy minden jegyvásárló részt tudjon venni a koncerten, és mindenkinek ugyanazt a felhőtlen szórakozást, hangulatot, koncertélményt tudjuk biztosítani. Ezért közösen úgy döntöttünk - bár a jelenlegi hatályos jogszabály nem tiltja, hogy az eseményt megtartsuk az eredeti dátumon -, hogy a koncertet egy olyan új, későbbi időpontban tartjuk meg, amikor azt már biztonságosan, zökkenőmentesen tudjuk lebonyolítani. Így később ugyan, de együtt, közösen, méltón ünnepelhetjük meg az Apostol zenekar öt évtizedes fennállását”

– írta a Broadway Jegyiroda a közleményében.

A halasztást azzal is indokolták, hogy elég sokan nem mertek volna elmenni az augusztus végi fellépésre. A szervezők persze továbbra is kitartanak amellett, hogy a koncert megtartható lett volna.

Az egész nem új keletű dolog, mert például a Vidor Fesztivál is meg fogja tartani a színházi előadásokat, amik nem minősülnek koncertnek. A Campus Fesztivál a szervezésben talált kiskaput – ők a stadionba helyezik át a nagyobb koncerteket, szétültetve az embereket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás