promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
The Rental-kritika: laza baráti kiruccanásból kegyetlen vérfürdő
Borítókép:  Alison Brie a The Rental című filmben / via screenrant.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Dave Franco csinált egy rideg, nyomasztó horrorfilmet a nyaralók rémálmáról, hiszen egy egyszerű, nyugis pihenés végül kegyetlen mészárlássá válik, miután a luxusház vendégei rejtett kamerákat találnak a szálláshelyen.

Alapból csak egy tipikus hollywoodi helyes srácnak számított a Szemfényvesztők színésze, Dave Franco, aki sokáig élt bátyja, James Franco árnyékában. Végül úgy döntött, hogy megmutatja, valójában mit tud, így már az első filmjével elég kemény fába vágta a fejszéjét, hiszen egy feszült horrort szeretett volna csinálni a felesége, Alison Brie főszereplésével.

A The Rental alapból négy ember kiruccanásáról szól, ami igazi pokollá válik, mikor minden téren megtörténnek a bajok – ráadásul kiderül, hogy titokban figyelik is őket.

Dan Stevens, Sheila Vand, Jeremy Allen White és Alison Brie feladata volt, hogy elvigyék a hátukon ezt a nem túl eseménydús művet, és akármennyire is antipatikus az összes karakter, végül győztesen távozhatott a rendező, hiszen sikerült elérnie a célját, ráadásul helyenként igazán példás megoldásokkal.


Kép: The Rental / imdb.com

Ritkán látni egyszerre ennyi idegesítő karaktert, akik szinte minimális szinten sem szimpatikusak, mivel az egyik agresszív, a másik hazug, a harmadik álszent, a negyedik pedig toxikusan negatív. Mégis bele tudjuk élni magunkat a drámájukba, mert mindenkinek van egy kialakult véleménye a hűségről, bizalomról, és itt pont, hogy ezekkel van a gond.

Kifejezetten emberi minden mozzanat, és úgy érezzük, hogy mi is ezzel a kellemetlen társasággal vagyunk összezárva egy gyönyörű helyen, ahol szinte kötelező sodródnunk velük a lassan épülő izgalmak felé.

Dave Franco pedig igazán profin kezeli ezt. Hiszen nyugodtan, határozottan adagolja a dolgokat annak érdekében, hogy még pont fenntartsa a figyelmünket, de ne lőjön le semmit az utolsó tíz-tizenöt percig, amikor hatalmas erővel robbantja ránk az izgalombombát.


Kép: The Rental / imdb.com

Megéri megvárni, míg kiteljesedik a történet, hiszen tényleg igazán nyomasztó szituációba keveredünk a létező összes szempontból nézve. Előjönnek az igazi viták, a kétségbeesett helyzetek, az életveszély és a paranoia, majd mindezt megspékelik egy kis brutalitással, hogy a távolságtartó, iszonyatosan hatásos végkifejlet egyenesen letaglózzon minket.

A The Rental igaz, hogy nem túl pörgős, de végül nagyon hálás lesz a kitartásunkért, hiszen a végére minden horrorkedvelő elégedett lesz.

Dave Franco lehet, hogy nem egy mesterművel kezdte a rendezői karrierjét, de mindenképp bizalomgerjesztő, hogy ilyen érettnek nevezhető alkotást hozott nekünk. Ugyan nem definiálja újra a műfajt, de azért mégis remekül bánik az összes eszközével annak érdekében, hogy egy tök jó kis filmet kapjunk, amin félni ugyan nem, de izgulni annál inkább tudunk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás