promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Velencei Filmfesztivál: bemutatták a zsűri tagjait
Borítókép:  a Velencei Filmfesztivál fődíja az Arany Oroszlán. Forrá: AFP/Vincenzo Pinto.
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Bemutatták a velencei filmfesztivál nemzetközi zsűrijének tagjait: Cate Blanchett zsűrielnökhöz mások mellett Joanna Hogg brit rendező, Ludivine Sagnier francia színésznő és Christian Petzold német rendező csatlakozik a szeptember 2-án kezdődő filmes seregszemlén.

Egyre több fontos döntés lát napvilágot az utóbbi napokban a Velencei Filmfesztivál kapcsán. A szervezők először nyilvánosságra hozták, hogy ki az a két filmes ember, aki életműdíjat vehet át a fesztiválon, majd az is kiderült, hogy Fábri Zoltán rendhagyó holokausztfilmjének felújított változatát is műsorra tűzik Velencében.

Majd a magyar filmes szakma elismerésének jeléül a szervezők Horváth Lili filmjét is meghívták a fesztiválra.

A The Hollywood Reporter pedig friss cikkében arról ír, hogy kik lesznek benne a Velencei Filmfesztivál zsűrijében: 

„A többek között az Arany Oroszlán díjról döntő, európai filmesekből álló zsűri tagja lesz Veronika Franz osztrák író-rendező, Cristi Puiu román filmkészítő és Nicola Lagioia olasz író is”.

A 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál lesz az első fontos filmes esemény a koronavírus-járvány miatti korlátozások óta. A tervek szerint szeptember 2. és 12. között rendezik a lagúnák városában, a versenyprogramot a héten hozzák nyilvánosságra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás