promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Életműdíjat kap Hollywood egyik legerőteljesebb színésznője
Borítókép:  AP News
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A rangos esemény szervezői bejelentették, hogy az idei Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon Tilda Swinton skót színésznő és Ann Hui hongkongi rendező kapja az Arany Oroszlán életműdíjat.

 

 

Tilda Swinton egy megkerülhetetlen színésznő. Olyan sokféle filmben játszott már, hogy legalább egy alkotásban biztosan mindenki látta már. Ő volt a Narnia krónikái-mozifilmek Fehér Boszorkánya, a Marvel Moziverzumban ő alakította az Ősi Egyet, azaz az Ősmágust, de szerepelt a Sóhajokban, a Constantine, a démonvadászban, az Okjában, a Grand Budapest Hotelben, a Benjamin Button különös életében, vagy a Michael Clayton-ban. Utóbbi hozta meg neki végül az Oscar-díjat.

Most a számos elismerés mellett egy életműdíjat is a magáénak tudhat, hiszen a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon ő lesz az egyik, aki megkapja az Arany Oroszlán életműdíjat, a hongkongi rendező, Ann Hui-val (The Golden Era, A Simple Life) együtt.

„Az 59 éves Oscar-díjas Tilda Swinton a legeredetibb és a legerőteljesebb színésznők egyike. A 73 éves Ann Hui korunk egyik legjellegzetesebb ázsiai filmkészítője, akinek munkássága több mint négy évtizedet ölel fel minden filmműfaj területén. Az 1970-80-as évek hongkongi filmjeit forradalmasító újhullám egyik vezető egyénisége”

– indokolta a Velencei Biennále igazgatótanácsának döntését Alberto Barbera, a filmfesztivál igazgatója.

„Különös alázattal tölt el, hogy ilyen megtiszteltetésben részesítenek”

– mondta Swinton. Ann Hui kijelentette, hogy nagyon megtisztelő számára az életműdíj, és reményét fejezte ki, hogy minden hamarosan jóra fordul a világban, és mindenki olyan boldognak érezheti magát, mint, amilyen boldog ő a díj hírére.

A 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivált a tervek szerint szeptember 2. és 12. között rendezik a lagúnák városában, a versenyprogramot jövő héten hozzák nyilvánosságra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás