promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Joker kapta a fődíjat – A Velencei Filmfesztivál legjobb pillanatai
Borítókép:  AFP-Alberto Pizzoli
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nézd velünk a 76. Velencei Filmfesztivál legjobb pillanatait, ahol a Jokert nyolc perces álló vastapssal illette a közönség. Galéria.

[[adv]]

Szombaton ért véget a 76. Velencei Filmfesztivál, ahol többek között Todd Philips Joker-filmjét is bemutatták. Őszintén szólva, nagyon szurkoltam neki, hogy díjat kapjon, de azt nem gondoltam volna, hogy mindjárt a fődíjat zsebeli be.

Márpedig így van, a Joker kapta meg idén az Arany Oroszlánt.

A kritikusokat, akik jelen voltak a film bemutatóján, valósággal lenyűgözték a látottak és a főszereplő Joaquin Phoenix alakítása. A filmet nyolc perces álló vastapssal illette a közönség.

[[velence]]

A fesztivál másik legrangosabb elismerését, a zsűri nagydíját Roman Polanski J'accuse (Vádolom) című filmje kapta.

A legjobb színésznőnek járó díjat a francia Ariane Ascaride kapta a szintén francia Robert Guediguian által rendezett Gloria Mundi című filmben való alakításáért. A legjobb színésznek járó díjat az olasz Luca Marinellinek ítélték oda a Martin Eden című Jack London-adaptációban alakított szerepért.

[[cikk]]

A zsűri különdíját Franco Maresco olasz rendező szatirikus dokumentumfilmje (A maffia már nem az, ami volt régen) kapta meg. A legjobb rendező a svéd Roy Andersson lett A végtelenségről című novellasorozatáért. A legjobb forgatókönyvnek járó díjat a kínai Yonfan érdemelte ki a Cherry Lane, 7-es szám című romantikus regényfeldolgozásáért, amely a '60-as évek Hong Kongjában játszódik.

Versenyen kívül, a Sconfini szekcióban kapta meg a legjobb filmért járó díjat Nate Parker American Skin című filmje.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás