promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Új dalokkal érkezik az ABBA
Borítókép:  LECOEUVRE PHOTOTHEQUE / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A világhírű svéd zenekar, az ABBA 2021-ben öt új dallal jön ki. A megjelenést a tavalyi évre tervezték, de technikai nehézségek és a járvány miatt csúsznak a dolgok.

A 70-es évek közepének, 80-as évek elejének meghatározó popbandája az ABBA (Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson és Anni-Frid Lyngstad) fontos bejelentést tett. A világhírű svéd együttes szövegírója és zenésze, Bjorn Ulveaus egy podcastinterjúban jelezte, 2021-ben öt új dallal jönnek ki – olvasható az Independenten.

Az ABBA 1982 óta nem adott koncertet, majd hosszas szünet után, 2018-ben döntöttek úgy, hogy újra elkezdenek közösen dolgozni.

„Egy órát beszéltem Bjornnel az ABBA-ból Zoomon keresztül. Öt dalt vettek már fel, ezeket a tavalyi év év végén mutatták volna be. De technikai nehézségek és a járvány miatt csúsznak a dolgok. Azt ígérte, az új ABBA-dalok 2021-ben kijönnek”

– mesélte Geoff Lloyd a Reasons To Be Cheerful nevű podcastben.

Az ABBA-nak kilenc dala és kilenc albuma is első helyen végzett az Egyesült Királyság zenei toplistáján. Továbbá:

  • az 1992-ben kiadott, és Gold nevet viselő, az együttes legjobb dalait tartalmazó lemez töltötte a legtöbb időt az Egyesült Király legjobb albumának top 100-as listáján;
  • a Gold minden idők második legtöbb példányszámban (5,57 millió) eladott albuma az Egyesült Királyságban.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás