promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elég sok zenekart ihletett meg Laura Palmer
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Hogy mi az a Twin Peaks? Arról elég szépen beszámoltunk, és ide kattintva el is éritek, szóval ezzel kapcsolatban már nem mennénk bele bővebb szájtépésbe. Bár a cikket a többség valószínűleg azért nyitotta meg, mert imádja a sorozatot. El kell ismerni, hogy a széria rengeteg mindenkit inspirált, mivel tényleg egy új világot teremtett meg. Lehet szó írásról, festészetről, vagy zenéről, sok művésznek felüdülés , ha elmerülhet a Twin Peaks sötét világába.

Anno itthon is beszédtéma volt, hogy ki ölte meg Laura Palmert, így nem meglepő, hogy magyar zenekarokat is megihletett a sorozat fő irányvonala, vagyis Laura meggyilkolása.
 
Először a Twin Peaks egyik rajongói csoportjában bukkantam rá Cabaret „Én öltem meg Lora Parlmert” nevezetű számára. Aki érzi rajta a Napoleon Boulevard beütést, az ne lepődjön meg, Erdész Róbert ugyanis a feloszlás után a Cabaret projektbe vágott bele, ami ezt a stílust viszi tovább. Aki szemfüles, az sok régi reklámból és tévéműsorból is felfedezhet benne utalásokat.


Természetesen a lágy vokálok mellett a zúzósabb rockot sem tudta elkerülni Laura halála, így a Rómeó Vérziktől is kapott egy számot a karakter.


A külföldi nevesebb bandák közül a brit indie pop alakulat, a Bastille is akart egy Twin Peaks-es számot, úgyhogy megcsinálták ők is a saját Laura Palmer feldolgozásukat. Persze ez is csak egy tisztelgés az ihletadó előtt.

 
A személyes kedvencem viszont a kanadai indie banda, a You Say Party - Laura Palmer's Prom nevezetű szerzeménye. Ehhez még egy egyedi klipet is forgattak, remekül kiaknázva a Twin Peaks egyedi, szinte már David Lynches jellemzőit. (Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás