promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ilyen volt az 1974-es Eurovíziós Dalfesztivál, ahol az ABBA nyert
Borítókép:  youtube.com/Eurovision Song Contest
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Több világsztár is szerepelt már az Eurovíziós Dalfesztiválon, akik közül a legnagyobb talán a svéd ABBA, akik annak idején a „Waterloo”-val meg is nyerték a versenyt.

Az Eurovíziós Dalfesztivál a kontinens egyik legismertebb eseménye, hiszen ilyenkor rengeteg ország küldi ki az aktuális választottját, hogy büszkén képviselje a hazáját egy remek kis dallal. Sokan nem is gondolnák, de több ismert, sőt, legendás zenész is megfordult a versenyen, akik közül talán az ABBA a leghíresebb.

1974-ben a „Waterloo” című örökzöld slágerével próbálkozott a svéd banda, ráadásul meg is nyerték az Angliában tartott eseményt. Az ABBA mellett még a Grease, vagyis Pomádé című klasszikus musical főszereplője, Olivia Newton-John is feltűnt, aki a „Long Live Love” című dalával végül pont lecsúszott a dobogóról, és a negyedik helyet szerezte meg magának.

Elég szép kis estének hangzik a dolog, és most nagy szerencsénk van, ugyanis a Player észrevette, hogy felkerült a netre a teljes esemény, amit így röpke 46 év távlatából mi is megtekinthetünk, és így egy kicsit részesei lehetünk a történelemnek:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás