Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Életműdíjat kap a Kate Winslet

Életműdíjat kap a Kate Winslet

Zene, Film & Kultúra

Életműdíjat kap a Kate Winslet

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin - 2020.07.17. 22:22

Kate Winslet színészi életműdíjat kap szeptemberben a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, amely ezúttal a koronavírus-járvány miatt virtuális ceremóniát rendez a tiszteletére.

Az Oscar-díjas Kate Winslet új filmjét, az Ammonite-t az idei Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon fogják bemutatni. A 19. századi romantikus brit drámában, amit Francis Lee rendezett, Winslet paleontológust alakít, partnerét Saoirse Ronan játssza. Joana Vicente, az A-kategóriás torontói mustra társelnöke közleményében Winslet „briliáns és magával ragadó színészi jelenlétét” dicsérte, amely a közönséget és színészkollégáit is szórakoztatja és inspirálja.

A brit színésznőt hatszor jelölték Oscar-díjra, és A felolvasó című filmben nyújtott alakításáért kapta meg. Legismertebb filmjei között van az Értelem és érzelem, a Titanic, az Iris vagy az Egy makulátlan elme örök ragyogása.

A szeptember 10. és 19. között zajló 45. Torontói Nemzetközi Filmfesztivált a pandémia miatt szűkített programmal és részben online rendezik meg. Ötven filmet tűznek műsorra, és a tervek szerint a vetítések a mustra első öt napján lesznek a fesztivál helyszínein. Ez azonban annak függvénye, hogy a helyi hatóságok zöld utat adnak-e az aktuális járványhelyzet ismeretében a közönség előtt tartott bemutatóknak.

A Torontói Filmfesztivál tavaly rendezte meg először életműdíjainak gáláját. Az első díjazottak között szerepelt Meryl Streep, Taika Waititi, Mati Diop és Joaquin Phoenix. A fesztivál Tribute Awards díjait színészek, rendezők és más filmes alkotók számára alapították a kiemelkedő teljesítmények elismerésére.

A fesztivál szervezői a következő hetekben hozzák nyilvánosságra az idei további díjazottak nevét.

Borítókép: Screen Daily

Legolvasottabb hírek