Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Film készül Lee Millerről, akit Kate Winslet fog alakítani

Film készül Lee Millerről, akit Kate Winslet fog alakítani

Zene, Film & Kultúra

Film készül Lee Millerről, akit Kate Winslet fog alakítani

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 18:01

Kate Winslet fogja alakítani Lee Millert, a Vogue-címlapmodellből lett második világháborús haditudósítót egy készülő életrajzi filmben, amelyet Ellen Kuras fog rendezi.

A Lee című film forgatókönyvét Liz Hannah írja Lee fia, Anthony Penrose könyve, a The Lives of Lee Miller alapján – számolt be róla a The Hollywood Reporter.

A független alkotás végigkíséri Millert, ahogy fotóriporterként felkeresi a második világháború frontvonalait és küldetésre indul, hogy leleplezze a náci Németországot. Egy árulás nyomán azonban kénytelen számot vetni saját múltjával is.

„Az Egy makulátlan elme örök ragyogása című filmen való közös munka óta beszélgetünk arról Kate-tel, hogy kellene valami közös projektet csinálnunk, ami igazán a miénk”

– írta közleményében Ellen Kuras rendező, aki szerint Lee élete tökéletes lehetőséget jelent erre a régóta várt közös munkára.  

A filmkészítők betekinthettek a Lee Miller-archívumba, amely az amerikai fényképész és fotóriporter összes felvételét, valamint naplóját tartalmazza.

A filmet a Rocket Science finanszírozza és a Rocket Science International fogja képviselni az idén virtuális formában jelentkező cannes-i filmvásáron. Kate Winslet producerként, Liz Hannah pedig vezető producerként is részt vesz a film munkálataiban.

A forgatási munkálatok a tervek szerint 2021 tavaszán kezdődnek.

Borítókép: C Flanigan / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP