promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Film készül Enzo Ferrariról, és Hugh Jackman alakíthatja
Borítókép:  Tolga AKMEN / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Jövőre kezdik el forgatni Michael Mann rendezésében a legendás olasz autóépítő és -versenyző, a Ferrari cég alapítója, Enzo Ferrari életéről szóló filmet.

Régóta tervben van már az Enzo Ferrariról szóló film, aminek főszerepére eredetileg Christian Bale-t (A sötét lovag-trilógia, Az aszfalt királyai) nézték ki az alkotók, de most mégis az Oscar-jelölt Hugh Jackmannel (X-men, Nyomorultak, A legnagyobb showman) tárgyalnak róla.

A filmet az a Michael Mann fogja rendezni, aki korábban a Matt Damon és Christian Bale főszereplésével készült Az aszfalt királyai című film egyik producere volt. Az alkotás a Ford és a Ferrari párharcáról szól a 24 órás Le Mans autóversenyen az 1960-as években.

A Deadline számolt be róla, hogy Mann projektje lassan sínen van, a rendező már átírta a film forgatókönyvét, amit eredetileg Troy Kennedy Martin, Az olasz meló írója készített, és a következő napokban fogja a cannes-i online filmpiacon bemutatni.

Mann már az 1990-es években beszélt arról, hogy megfilmesíti az olasz autógyártómogul történetét, háttérben a két világháborúval és számos családi tragédiával. A filmben központi szerepet kap az 1957-es év, amikor a Mille Miglia legendás olasz autóversenyen egy Ferrari autó halálos balesetet szenved.

Információk szerint Michael Mann 2021 elején akarja elkezdeni a film forgatását, így biztosra vehetjük, hogy 2022 előtt nem kerül a mozikba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás