promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghalt A Gyűrűk Ura és az Alien sztárja, Ian Holm
Borítókép:  Sir Ian Holm, mint Zsákos Bilbó / WingNut Films / Collection ChristopheL via AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

88 évesen távozott az élők sorából A Gyűrűk Ura-filmek Zsákos Bilbója, az Oscar-jelölt Ian Holm – az egész szakma gyászolja a legendás színészt.

Szörnyű hírt közölt most a BBC, hiszen kiderült, hogy az 1931-ben született Sir Ian Holm a Parkinson-kór következtében 88 esztendősen meghalt. A kórházban érte az elismert művészt a békés halál, ahol vele volt szerető családja, és gondozója is. Rengetegen gyászolják őt, hiszen nagyon népszerű színész volt, aki számos ikonikus filmben, színdarabban szerepelt a pályafutásának körülbelül hatvan éve alatt.

Olyan zseniális alakításokat köszönhetünk neki, mint A Gyűrűk Ura-, és A hobbit-filmek Zsákos Bilbója, de az Alien – A nyolcadik utas: a Halál című klasszikus sci-fi/horror Ash nevű androidjaként is láthattuk őt.

A hazai közönségnek többek között Az ötödik elemből is ismerős lehet, ahol Bruce Willis oldalán mentette meg a világot.

Sir Ian Holm 1982-ben Oscar-jelölésben részesült a Tűzszekerek című életrajzi drámában nyújtott alakítása miatt.

Az IMDb adatlapján 137 színészi munka fűződik a nevéhez, szóval nagyon sokat dolgozott az iparban, és utoljára 2014-ben, A hobbit: Az öt sereg csatája című alkotásban láthattuk őt az ikonikus szerepében. A családja, illetve a barátai mellett az egész szakma gyászol, és hatalmas űrt fog hagyni maga után.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás