promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Denise Richards melleitől az egész galaxis megbolondult
Borítókép:  Daily Star
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Denise Richards, miután leéretségizett, fotómodellnek állt, de később rájött, hogy inkább színész szeretne lenni. Pályafutását olyan sorozatok epizódszereplőjeként kezdte, mint az Egy rém rendes család, a Beverly Hills 90210, és a Lois és Clark: Superman legújabb kalandjai, majd jöttek a mozifilmek, és 1997-ben a szélesebb közönség is megismerte őt a Csillagközi invázióban, aminek köszönhetően később szerepet kapott karrierjének két legismertebb filmjében, a Vad vágyakban, és az 1999-es A világ nem elég című James Bond-moziban.
 

A távoli jövőben játszódó történetben a leérettségizett fiatalok legbiztosabb pályája a katonaság, az állam tökéletes szolgálata. Johnny Rico is ezt a hivatást választja. Nem annyira hazafias érzelmek vezérlik, mint inkább egyfajta édes rivalizálás barátnője kegyeiért, aki viszont csillagközi pilótának állt. Éppen nagyszabású háború dúl: a Klendathu bolygóról származó félelmetes rovarok ellen nehéz hatékonyan harcolni. Johnnynak elég alkalma akad, hogy bajtársainak, feletteseinek és szerelmének bebizonyítsa helytállását.

Paul Verhoeven alkotásáról túl egyszerű lenne azt mondani, hogy egy sci-fi akciófilm, hiszen ennél sokkal több filmes műfaj, motívum jelenik meg benne, mint például a western, a szappanopera, és a propagandafilm. Annak idején megvádolták a rendezőt azzal, hogy egy militarista propagandafilmet forgatott, amiben megjelenik a náci Németország is, és lehetne is erről vitatkozni, Verhoeven mindenesetre elhárította ezeket.

Érdekes, hogy míg Amerikában csúnyán megbukott, és egy gusztustalan látványorgiának állították be, addig Európában sikeres lett a Csillagközi invázió, és mint Kubrick Ragyogása esetében, úgy itt is csak később értették meg a holland származású rendező alkotását, és onnantól kezdve kultfilmként tekintenek rá.

Való igaz, nem éppen egy kellemes vasárnap ebéd mellé való alkotás, viszont abszolút megtekintésre ajánlott, mert egy látványos, és nagyszerű adaptáció, ami fényévekkel jobb, mint maga az alapmű, ráadásul megjelenik benne a Star Wars-filmek neves űrhajója, a Millenium Falcon is.

Aki szereti a látványos sci-fi akciófilmeket, vagy Paul Verhoeven alkotásait, azok számára kötelező megnézni a Csillagközi inváziót, de a folytatásait már csak saját felelősségre ajánlott.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás