promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vége az Omega együttesnek?
Borítókép:  Blikk
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A járvány miatt a legendás zenekar számos koncertjét le kellett mondani nemcsak belföldön, de külföldön is, emiatt rengeteg pénztől estek el. Kóbor János szerint ha ősszel betör a járvány második hulláma, az az Omega végét jelentheti.

A koronavírus miatt nagyon sok hazai zenész és előadó került nehéz helyzetbe, hiszen koncertek és fesztiválok nélkül nekik sincsen bevételük. A legtöbben már attól félnek, hogy mi lesz, ha ősszel betör a járvány második hulláma. Hasonló aggodalmakkal néz a jövő felé az Omega együttes is, akik már több, mint százmillió forinttól estek el a lemondott koncertek miatt.

„Az Omega végét jelentheti, ha a járványnak ősszel lesz egy második hulláma. Mi, „régiek” már abban a korban vagyunk, amikor hatványozottan dolgozik ellenünk az idő. Még lendületben vagyunk, de ez sajnos mulandó. Márciusban fejeztük be az új lemez felvételeit, de ha a következő fél évben nem tudunk színpadra lépni, utána aligha tudunk majd megfelelni az elvárásainknak. Bízunk a koncertezés folytatásában, ugyanakkor aggodalmaskodunk is”

- fogalmazott a Blikknek Kóbor János, a zenekar frontembere, aki elmondta, hogy Testamentum című dupla albumuk idén áprilisban jelent volna meg 13 új dallal és 13 újraértelmezéssel.

„Angol és német nyelvű verziót is rögzítettünk, és az Omega-bort is bepalackozták. Trunkos András, a menedzserünk nagy külföldi turnét szervezett, épp a dátumokat intézte, amikor a járvány ideért. A lemez és a bor megjelenését áttettük szeptember 23-ra, az Omega 1962-es első fellépésnek évfordulójára. Hátha szerencsét hoz”

Az Omegának idén 18 külföldi koncertjét mondták le a járvány miatt, köztük négy fesztiválfellépést, ami az együttes menedzsere, Trunkos András szerint az Omega-produkció költségét tekintve százmillió forintos kiesés.

„A dalnak még nincs vége, de ennek a járványnak már vége lehetne”

- fűzte hozzá.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás