promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jön A sebhelyesarcú feldolgozása, és nem akárki rendezi
Borítókép:  Al Pacino, mint Tony Montana A sebhelyesarcú című filmben. / UNIVERSAL PICTURES / Photo12 via AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Al Pacino 1983-ban készült klasszikus gengszterfilmje, A sebhelyesarcú is megkapja a maga új változatát, és már egy Oscar-jelölt rendezőt is találtak a nehéz feladatra.

Kevés olyan ikonikus film van, mint a Brian De Palma által elkészített A sebhelyesarcú, vagyis a Scarface. Al Pacino elképesztő alakítást nyújt benne, és Tony Montana karaktere bekerült a filmtörténelem legnagyobb alakjai közé. Az erőszakos, kőkemény alkotás megmutatta egy piti bűnöző felemelkedését, míg egy hatalmas drogvezér nem lett, és nem hiába számít a műfaj egyik alap darabjának.

Rengeteg embert inspirált a film, különösen a hiphop műfajra volt nagy hatással, ezért természetesen Hollywood nem bír magával, és a SlashFilm értesülései alapján új verziót akarnak csinálni belőle. Mentségükre legyen, már az 1983-as mű is feldolgozás volt, de azért mégis furcsa dolog, hogy hozzányúlnak egy ennyire ismert klasszikushoz.

A stúdió megtalálta A sebhelyesarcú frissített változatának rendezőjét is Luca Guadagnino személyében, aki a Szólíts a neveden című romantikus drámát, és a Sóhajok című horrort is készítette.

Ő egy elég érdekes választás egy gengszterekről szóló alkotáshoz, hiszen nem igazán van még tapasztalata ebben a műfajban, de a tehetségét már többször is bebizonyította, szóval jó eséllyel bízhatunk benne, hogy felnő a feladathoz.

A forgatókönyvet elvileg a Fargo, és a Nem vénnek való vidék legendás írói/rendezői, a Coen testvérek készítették, de valószínűleg bele fog majd nyúlni Guadagnino, hiszen kevés olyan művész van, aki csak úgy csűrés, csavarás nélkül átveszi mások munkáját.

Itt most jogos a kérdés, hogy vajon érdemes-e hozzányúlni A sebhelyesarcúhoz, hiszen az 1983-as változat is remek élményt nyújt a mai napig. Ráadásul már most sajnálhatjuk azt a színészt, akinek Al Pacino cipőjébe kell bújnia Tony Montanaként, mert az biztos, hogy rajta lesz a világ szeme.

Aztán ki tudja, lehet, hogy Hollywood gondol egy nagyot, és átalakítják női főszereplőssé a dolgot. Mindenesetre a premier időpontjáról még nem derültek ki információk, szóval várhatunk egy ideig a konkrétumokra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás