promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rami Malek még Freddie Mercury nővérét is megtévesztette
Borítókép:  Jean-Baptiste LACROIX / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Rami Malek szülei annak idején nem akarták, hogy gyerekük színész legyen, sokkal inkább jogi vagy orvosi pályára szánták, mert szerintük nagyobb anyagi és társadalmi biztonságot jelentett volna. Rami azonban nem mondott le az álmáról, azonban nem mindig kapott szerepet. Ezekben az időszakokban részmunkaidős állásokat vállalt, dolgozott például pizzafutárként is. 2016-ban aztán megkapta élete szerepét, amiért Oscar-, és Golden Globe-díjat is kapott. Ez volt a Bohém rapszódia, amit a színész születésnapja alkalmából ajánlok nektek.

Bár a film maga elég vegyes fogadtatásban részesült, Rami Malek alakítását egyöntetűen dicsérték a kritikusok és a nézők is. Maga a projekt számos színészen, rendezőn, és stúdión ment át, mire a moziban is látott verzió elkészült.

A magam részéről szívesen megnéztem volna azt a merészebb, polgárpukkasztó változatot is, amit Sacha Cohen Baron (aki eredetileg Freddie Mercury-t játszotta volna) képzelt el. Mivel azonban Brian May-nek és Roger Taylor-nak nem tetszett az R-kategóriás ötlet, ez nem valósulhatott meg. Szóval, aki még esetleg nem látta volna a Bohém rapszódiát, és arra számítana, hogy Freddie-t egy hedonista, világtól elforduló félőrültként fogja látni, vagyis olyannak, ami őt zsenivé tette, az csalódni fog.

Produceri nyomásra a film nem akarja mélyebben, bátrabban beleásni magát Freddie sötét, kokainmámoros, és hímvadász életébe, sokkal inkább egy tiszteletteljes képet akartak róla mutatni, ami bár enged némi betekintést az igazságba, de csak mértékkel és sok mindent nem rest elferdíteni sem. Ennek ellenére a Bohém rapszódia egy szórakoztató, pörgős, temperamentumos film lett, amit megspékeltek a Queen örökzöld slágereivel.

Rami Malek mindent megtett, hogy minél jobban átlényegülhessen Freddie Mercury-vé. A szerepre való felkészülés idejére Londonba utazott, ahol nyelvtanár segített neki elsajátítani a helyes dialektust, emellett ének-, és zongoraleckéket vett. A színész annyit foglalkozott Freddie mozdulataival és mimikájával, hogy a néző már szinte nem is a Freddie Mercury-t alaktó Rami Malek-et látja, hanem magát Freddie Mercury-t. A forgatáson elvileg az egykori zenészlegenda nővérét is megríkatta, annyira hasonlított testvérére. Mikor meglátta, csak ennyit mondott: „Ez az én Freddym”.

A film csúcspontja pedig egyértelműen az 1985-ös Live Aid koncertje, ahol az embert teljesen elfogja a Queen-láz, elkezd járni a keze, a lába, és az ismert sorokat is együtt dúdolja vagy hangosan énekli az együttessel és a tomboló közönséggel.

Összességében a Bohém rapszódia egy rendkívül szórakoztató, erőteljes, zenés film, ami nem Freddie Mercury igaz életét, és igaz arcát akarja bemutatni, sokkal inkább a stílusában, az öltözködésében különc zsenit, egy kocsmából indult zenekarnak a pályáját és az elképesztő sikertörténetüket, mindazt, amit képviseltek, a zenéjükre jellemző változatosságokat, a merészségeket, a határok áttörését, és mindazt, ami a Queen-t és Freddie Mercury-t legendává tette.

Röviden: mindenkinek ajánlom!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás