Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ajánlat karanténra: Tom Hanks-el újra gyerekek lehetünk – Egy kivételes barát

Ajánlat karanténra: Tom Hanks-el újra gyerekek lehetünk – Egy kivételes barát

Zene, Film & Kultúra

Ajánlat karanténra: Tom Hanks-el újra gyerekek lehetünk – Egy kivételes barát

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 18:33

Ajánlat karanténra című cikksorozatunk következő részében Tom Hanks új filmjét ajánljuk, az Egy kivételes barátot.

A legendás televíziós műsorvezető, Fred Rogers neve inkább Amerikában ismert. Ő volt az 1968 és 2001 között futó Mister Rogers's Neighborhood című gyermekműsor házigazdája, aki kedves személyiségével és életvidám természetével milliók szívébe lopta be magát.

A film Fred Rogerst (Tom Hanks) mutatja be egy újságírón keresztül. A piros kardigános bácsi Amerikában több mint harminc évig az egyik legkedveltebb gyerekműsor házigazdája volt, és az egész országban a legkedvesebb embernek tartják. Tom (Matthew Rhys) azt a feladatot kapja, hogy készítsen interjút Freddel, de neki nincs sok kedve ehhez, mivel nem tartja érdekesnek a témát. Aztán mégis belevág, és megpróbál utánajárni, hogy a legjószívűbb ember mögött vajon milyen igazi szemelyiség bújhat meg.

Marielle Heller alkotása már rögtön az első percben beszippantja a nézőt, és amint megjelenik az éneklő Tom Hanks, az embert elönti a nyugalom. Hihetetlen, ahogy a színész átlényegült Fred Rogers-é, és amikor a kamerán keresztül a nézőkhöz beszél, mintha a lelkünkbe látna bele, és bizonyos jelenteknél képes előhozni belőlünk a rég elfeledett gyermeki énünket.

Fontos megjegyezni, hogy nem egy szokványos életrajzi filmről van szó, inkább egy történet a kedvességről és a családi kapcsolatokról. Ez a film mindenkihez szól nemtől és kortól függetlenül, minden korosztálynak tartogat mondanivalót, elgondolkodtató elemeket, és olyan pillanatokat, amelyek képesek örömet, erőt, és reményt adni. Márpedig ezekre mind nagy szükség van manapság!

A film már szinkronos verzióban is elérhető akár az online filmmegtekintő-, akár a letöltőoldalakon.

Borítókép: IMDb