promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ajánlat karanténra: aligátoros túlélőhorror bezártság ellen – Préda
Borítókép:  Préda / paktales.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az „Ajánlat karanténra” cikksorozatunk következő részében a Préda című aligátoros horrorfilmek ajánljuk azoknak, akik egy kis izgalmas rettegésre vágynak.

A Tükrök, Magasfeszültség és többek között a Sziklák szeme elismert rendezője, Alexandre Aja már számtalanszor bebizonyította, hogy képes gyomorforgatóan véres jeleneteket készíteni, és az izgalomhoz is remekül ért. Most viszont egyszerre csinált katasztrófafilmet és szörnyes túlélőhorrort, amivel nem kis fába vágta a fejszéjét.

A Préda egy hurrikán pusztítása közben zajlik, ahol a fél várost már ellepte a víz, de egy fiatal lány (Kaya Scodelario) meg akarja menteni a pincében rekedt apját (Barry Pepper), és amikor megérkezik, nem csupán az embertelen időjárással kell harcolnia, de egy éhes aligátor is azon van, hogy kihasználja a kialakult káoszt, és megegye őket.

Egy ilyen alaphelyzetből pedig elég nehéz nyerni, és nagyon hamar el tud menni egy ilyen alkotás az „ez meg miért csinál ekkora hülyeséget?” irányba, de itt szerencsére nem így van. A főszereplő okosabb az átlagnál, és nem azzal telik a film, hogy fogjuk a fejünket a baromságok miatt, hanem inkább a körmünket rágjuk izgalmunkban, ráadásul a színészek is jók.

Ez egy rövid, durva, iszonyatosan feszült mű, ami folyamatosan meg tud lepni minket, és nem csupán a félelmünkkel játszik mesterien, hanem az érzelmeinkkel is.

Amikor már azt hisszük, hogy ennél rosszabb már nem lehet, a készítők rátesznek még egy lapáttal úgy, hogy utána mindig kapunk egy tökéletes adagnyi megnyugvást, ezzel pedig úgy érezhetjük magunkat, mintha egy hullámvasúton lennék. Csak itt nem a száguldás izgalma adja az adrenalint, hanem egy veszélyes fenevad megjelenése.

A remek hangulat, látványos akció, és a kíváncsiság hajtja ezt a filmet, mivel tudni akarjuk, hogy vajon hogyan oldják meg a szorult helyzetüket a hőseink.

A Préda mindenkinek tökéletes választás, aki szeret egy kicsit félni, megijedni, izgulni, és nagyjából 1,5 órára elfelejteni a gondokat, hiszen ez a film úgy beránt minket, mintha csak egy rohadt éhes aligátor lenne hurrikán idején. A Préda nem hiába lett Quentin Tarantino egyik kedvenc tavalyi alkotása, így mindenképp érdemes megnézni, az HBO GO-n ráadásul már elérhető.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás