promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A stúdió nagyon meg akarja csinálni a Vissza a jövőbe 4-et
Borítókép:  Universal Pictures
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Universal mindenképpen le akarna húzni még egy bőrt a Vissza a jövőbe franchiseról, de Bob Gale letörte a szarvukat.  

Robert Zemeckis és Bob Gale nevét egyik Vissza a jövőbe rajongónak sem kell bemutatni - ők voltak ugyebár a felelősek a klasszikus trilógiáért. Nem olyan rég debütált Manchesterben a Vissza a jövőbe musical, aminek az eredeti alkotók írták a szövegkönyvét. Itt nem zárkóztak el attól, hogy az alkotás egy másik műfajban is kipróbálhassa magát.

Az viszont nagyon is piszkálja a csőrüket, ha valaki a remake-et, vagy a folytatást emlegeti. A stúdió azonban folyamatosan noszogatja őket, hogy bólintsanak végre rá egy negyedik részre. A Vissza a jövőbe társírója, Bob Gale keményen el is mondta a BBC-nek, mit gondol erről az egészről.

„Folyamatosan kérdezgeti a stúdió, hogy mivel győzhetnének meg minket, mi meg mondtuk, hogy semmivel. Állandóan jönnek a sok pénzzel, de ez az alkotás már sok pénzt keresett. Olyan lenne ez, mintha prostitúcióra kényszerítenéd a saját gyerekedet, nem helyes. A harmadik rész végén ki is írtuk, hogy „vége”. Plusz Michael J. Fox sincs abban a formában, hogy filmet készítsen. Senki sem akarja, hogy Marty McFly Parkinson-kórban szenvedjen, ahogyan azt sem, hogy valami másik színész játssza el a főkaraktert. Láttátok a Star Warsben az idős Luke Skywalkert. Ott egy kicsit mindenki fájdalmat érzett, nincs igazam?”

- fejtette ki Gale hosszasan a véleményét.

A Vissza a jövőbe társírója elmondta azt is, hogy nem akarják elrontani senkinek se a gyerekkorát a folytatással. Egy musical tökéletes választás volt, hogy kicsit újraélesszék a filmet, viszont másba nem akarnak belekutyulni. Azt látják, hogy a stúdiók rendre tönkreteszik a folytatásokat, amiket már rég békén kellett volna hagyni.

Robert Zemeckis is kijelentette anno, hogy sem folytatásról, sem remakeről nem akar hallani. Ez talán jobb is így, mert kár lenne bolygatni ezt a klasszikust. Teljesen igaz, hogy az 1985-ös verziót még a mai generáció is úgy tudja élvezni, mintha egy XXI. századi film lenne.

A Universal közben nem dolgozhat a saját szakállára, mert anno Zemeckis és Gale okosan belefoglalták a szerződésbe, hogy csak az ő jóváhagyásukkal készülhet el bármilyen Vissza a jövőbe film.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás