promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti mozipremierek: Harley Quinn végre szakít Jokerrel
Borítókép:  Warner Bros. Entertainment
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Jönnek a Ragadozó madarak, érkezik Tim Roth és Clive Owen duója, de a Béres Csepp feltalálásáról is kapunk egy filmet.

Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) – premier: 2020. február 6.

Harley Quinn szakít Jokerrel, maga mögött hagyja a múltat, és csapatot verbuvál, hogy legyőzzék Fekete maszkot, akinek az eljátszását nem kisebb név, mint Ewan McGregor vállalta be. Quinn olyan társakat kap maga mellé, mint Fekete Kanári (Jurnee Smollett-Bell), Renee Montoya (Rosie Perez), Vadásznő (Mary Elizabeth Winstead) és a későbbi Batgirl, alias Cassandra Cain (Ella Jay Basco). A nagy fanok már Renee Montoya nevével is találkozhattak, mivel a rendőrnő feltűnt a Batman animációs sorozatban.

Sokan szeretnék már elfelejteni a rosszabbul sikerült Öngyilkos Osztagot (amit James Gunn ráz majd gatyába később) és meglátjuk, hogy a Ragadozó madaraknak ez mennyire fog sikerülni. Az már jó előjel, hogy korhatáros lesz, tehát kapunk bőven szexuális utalást, erőszakot, és a kemény odamondásokat sem fogják kisípolni.

A nevek dala – premier: 2020. február 6.

Érkezik Clive Owen és Tim Roth duója, A nevek dala, ami Norman Lebrecht zenetudós regényét dolgozza fel. A történet szerint Martint (Tim Roth) hosszú éveken át emészti gyerekkori barátja, a lengyel-zsidó csodagyerek hegedűs, Dovidl (Clive Owen) eltűnése. A fiúnak röviddel londoni bemutatkozása előtt, 1951-ben veszett nyoma, de harmincöt évvel később úgy tűnik, hogy a nyomára akadhatnak.

A film külső jeleneteit Londonban vették fel, de főleg Budapesten forgatták. Az alkotás nem a holokauszt borzalmaira koncentrál, sokkal inkább a barátság erejét akarja bemutatni a zenén keresztül is.

A feltaláló – premier: 2020. február 6.

Hiánypótló alkotás érkezik, ami dr. Béres József tudós életet kívánja bemutatni. Gyöngyössy Bence remélhetőleg egy izgalmas életrajzi-drámával akar meglepni minket, ami a Béres Csepp feltalálójának sorsát, és a hatalommal vívott küzdelmét követi végig a hatvanas évek derekától a hetvenes évek közepéig. Ugyebár a szocialista hatalom nem nagyon nézte jó szemmel a feltaláló tevékenységét, szóval meg kellett küzdeni azért a bizonyos cseppért.

A búcsú – premier: 2020. február 6.

Lehet pont rosszkor érkezik A búcsú című alkotás, amikor a Vuhan-vírus miatt ennyire kerüljük a kínai dolgokat, azonban rengeteg kritikus győzköd minket, hogy erre megéri beülni, mivel egy szívbemarkoló, de mégis humoros alkotást kapunk. Nincs mese, a dráma-vígjátékok mindig jól szoktak elsülni, és most tényleg tegyük félre erre a 100 percre azt, ami most az ázsiai országban zajlik.

A történet szerint Billi már New Yorkban nőtt fel kisgyerekként, szóval inkább az amerikai látásmód áll hozzá közelebb. Aztán minden megváltozik, amikor a családnak haza kell utaznia Kínába, mivel a nagymama rákos lesz, de ezt Billin kívül nem nagyon akarja más megosztani vele. Érzelem, humor, egymásra találás, majd a búcsú.

Sajnáljuk, nem találtuk otthon – premier: 2020. január 6.

A rendező Ken Loachnak egy szekérnyi díja van, de valószínűleg a két Arany Pálmára a legbüszkébb. A sztori rögtön megmutatja, hogy valós események inspirálták a friss alkotást.

Rick családja a gazdasági válság óta egyre nagyobb adósságokkal és nehézségekkel küzd. A munkanélküli családfő egyéni vállalkozásba kezd, egy szállító cég alvállalkozójaként csomagkézbesítőnek áll, és ehhez hitelre vesz egy furgont. Új kaland indul a hétköznapokban, de a talpon maradás egyre nehezebb, és a család is kezd széthullani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás